Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

“Αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής Πολυγύρου στην είσπραξη των Δημοτικών φόρων”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Με έκπληξη και αγανάκτηση είδαν οι συνδημότες μας τα αυξημένα Δημοτικά τέλη και φόρους στους νέους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Ιδιαίτερα στο Δημοτικό φόρο για τους “ηλεκτροδοτούμενους χώρους” είδαν αυξήσεις που δεν περίμεναν.
  Και αυτό γιατί ο Δήμος μας, αυθαιρετώντας και πρωτοτυπώντας ως ο μόνος Δήμος στη Χαλκιδική (ίσως και στην Ελλάδα), επιβάλλει το συγκεκριμένο Δημοτικό φόρο, εκτός από την κύρια κατοικία και σε χώρους σταυλισμού (ποιμνιοστάσια), αλλά και...
στις μικρές αποθήκες, πλυσταριά, κοτέτσια, υπόγεια, στους εκτός κύριας κατοικίας δηλαδή βοηθητικούς χώρους, που έχουν όλοι σχεδόν οι συνδημότες μας στα χωριά.
  Ενώ οι σχετικοί νόμοι και εγκύκλιοι αναφέρουν ρητά ότι: “για τον καθορισμό σε τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας των κατοικιών που βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές δεν λαμβάνονται υπόψιν οι χώροι σταυλισμού και οι εκτός της κύριας κατοικίας λοιποί χώροι, οι οποίοι δεν προορίζονται για κατοικίa”(Αρ.10 παρ.3 του Ν.1080/80 και Αρ.2 του Ν.25/1975), ο Δήμος μας έχει συστήσει συνεργεία να γυρίζουν στα Δημοτικά διαμερίσματα για να εντοπίσουν αποθηκούλες, πλυσταριά και υπόγεια, για να τα φορολογήσουν.
  Αντί να στείλει τα συνεργεία να εντοπίσουν τα πραγματικά τετραγωνικά στις Βιομηχανίες, τα ξενοδοχεία και τα εργοστάσια, κυνηγάει αυθαίρετα και παράνομα τα μικρονοικοκυριά, ενώ παράλληλα με ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα απειλεί να κόψει και το νερό της ύδρευσης, σε δημότες που είναι σε αδυναμία πληρωμής ή σε κατάσταση ανάγκης, αφού πρώτα αύξησε τα Δημοτικά τέλη μέχρι 300%.
  Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας που πλήττονται από τις αυθαίρετες αυτές αυξήσεις των Δημοτικών φόρων, να αντιδράσουν και να υποβάλλουν ενστάσεις και Αίτηση διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων στο Δήμο.
  Εμείς δεσμευόμαστε να φέρουμε το θέμα στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: