Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Κουμπάρος του Καραμπέρη ο αυτόχειρας που βούτηξε στο κενό προχθές στην Τούμπα

Τη σύνδεση της αυτοκτονίας 58χρονου εισοδηματία με το κύκλωμα των τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης ερευνά η Αστυνομία. Ο αυτόχειρας ήταν κουμπάρος του βασικού κατηγορούμενου Μάρκου Καραμπέρη. Από το γραφείο του τελευταίου η Αστυνομία, μεταξύ άλλων πειστηρίων, έχει κατασχέσει φάκελο που ανέγραφε το όνομα του αυτόχειρα και περιείχε «χειρόγραφες καταστάσεις συναλλαγών».
Ο 58χρονος .....
 
Αντώνης Αυγερινός βούτηξε χθες τα ξημερώματα από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Τούμπα.
Δεν άφησε πίσω του κανένα σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να βάλει τέρμα στη ζωή του, δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ενώ όπως κατέθεσαν στην Αστυνομία συγγενείς του δεν είχε προβλήματα υγείας.

Ηταν εισοδηματίας, έχοντας κληρονομήσει μεγάλη περιουσία από τον πατέρα του και φέρεται να διαχειριζόταν περί τα 30 ακίνητα. Ετσι, η Αστυνομία ερευνά προς την κατεύθυνση να συνδέεται η αυτοκτονία του με την υπόθεση Καραμπέρη. Το στοιχείο που δείχνει προς αυτή την εκδοχή είναι ο πράσινος φάκελος που βρέθηκε και κατασχέθηκε στο γραφείο του κατηγορούμενου για τοκογλυφία και περιείχε «χειρόγραφες καταστάσεις συναλλαγών» σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο της Ασφάλειας προς τη Δικαιοσύνη.


Ο συγκεκριμένος φάκελος μαζί με εκατοντάδες ακόμη πειστήρια βρίσκεται στα χέρια του γ' τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, που καλείται τώρα να διερευνήσει τη σύνδεση μίας ακόμη αυτοκτονίας - της τέταρτης - με τη δράση του κυκλώματος.


Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δήλωναν σε όλους τους τόνους χθες ότι δεν είχαν συναντήσει ποτέ το όνομα του αυτόχειρα κατά τη διάρκεια της οκτάμηνης διερεύνησης της υπόθεσης. Εξάλλου, σημειώνουν, η οικονομική του επιφάνεια αποδυναμώνει το σενάριο να δανείστηκε χρήματα από το κύκλωμα τοκογλύφων.


Αυτό που εξετάζουν είναι το ενδεχόμενο ο Αυγερινός «να είχε κάνει διευκολύνσεις στον κουμπάρο του Μάρκο Καραμπέρη και να έφθασε στην απελπισία διαπιστώνοντας με ποιον τρόπο είχαν χρησιμοποιηθεί τα χρήματά του». Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο Αυγερινός να φοβήθηκε πιθανή κλήση του από τον ανακριτή για εξηγήσεις, μετά την κατάσχεση του φακέλου με τις συναλλαγές που είχε με τον Καραμπέρη.


Το μυστήριο μεγαλώνει και από το γεγονός ότι ο Αυγερινός δεν άφησε πίσω του κάποιο σημείωμα στο οποίο να εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας. Οπως κατέθεσε η κόρη του (τη βάφτισε ο Καραμπέρης), έδειχνε ήρεμος πριν πέσει για ύπνο το βράδυ της Τρίτης. Στο σπίτι έμεναν οι δυο τους και η σύντροφος του Αυγερινού. Περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα, η κόρη του άκουσε τον δυνατό θόρυβο από την πτώση και βγήκε στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου αντικρίζοντας τον πατέρα της νεκρό στον δρόμο.


Πηγή:
Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: