Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Μια του κλέφτη , δυο του κλέφτη...

Τρίτη και ...φαρμακερή για τον επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στον ανακριτή για μη απόδοση ΦΠΑ του 2011 ύψους 145.000 ευρώ .
Ο γνωστός επιχειρηματίας γίνεται το πρώτο γνωστό πρόσωπο που κινείται στον επιχειρηματικό κόσμο και περνάει το...
κατώφλι των φυλακών για οφειλές προς το δημόσιο μετά την ψήφιση των αυστηρότερων διατάξεων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο κ.Γαβαλάς βρέθηκε τον τελευταίο καιρό ενώπιον των δικαστικών αρχών για χρέη προς το δημόσιο. Την περασμένη Παρασκευή πριν προλάβει να βγει έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου αναβλήθηκε για τις 9 Φεβρουαρίου η δίκη του για χρέη άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο συνελήφθη από αστυνομικούς.

Η πρώτη αφορούσε μη απόδοση ΦΠΑ (προηγούμενων ετών) σε βαθμό κακουργήματος και αφού απολογήθηκε σε ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος. Την περασμένη Πέμπτη συνελήφθη για χρέη παρελθόντων ετών και η δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε σε βαθμό πλημμελήματος. Η δίκη αναβλήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος, όμως λίγα μέτρα μακρύτερα τον περίμενε πάλι η αστυνομία. Προηγουμένως πρόλαβε να δηλώσει πως "η εταιρεία του είχε υπαχθεί στο άρθρο 99 και ήδη έχει οριστεί διαμεσολαβητής που έχει έρθει σε επαφή με τις τράπεζες και το δημόσιο για να ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής των χρεών σε βάθος χρόνου".

Για ΦΠΑ του 2011

Ο κ. Γαβαλάς συνελήφθη αυτή την τρίτη φορά , την Παρασκευή, για μη απόδοση ΦΠΑ περίπου 145.000 για το έτος 2011. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για ΦΠΑ άλλης εταιρίας του κ.Γαβαλά που δεν καταβλήθηκε και η οποία δεν έχει υπαχθεί στο άρθρο 99. Παρόλα αυτά έγινε προσπάθεια ρύθμισης του χρέους, όμως ήδη ο κατηγορούμενος πήρε το δρόμο για τις φυλακές ενώ αναμένεται να προσφύγει εντός των ημερών κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: