Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Σε ψηφοδέλτιο ένα ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ «Ελεύθεροι Πολίτες»

Το πολιτικό φλερτ του Βασίλη Οικονόμου με τη Δημοκρατική Αριστερά άρχισε στα τέλη του καλοκαιριού, όταν οριστικοποιήθηκε η αδυναμία συνεννόησης του Φώτη Κουβέλη με τον Γιάννη Δημαρά και το «Άρμα Πολιτών».
 
Έπειτα από πέντε μήνες ο πολιτικός γάμος του Β. Οικονόμου με τη ΔΗΜΑΡ είναι πλέον γεγονός. Χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Φώτης Κουβέλης και ο ανεξάρτητος βουλευτής (φωτ.) ανακοίνωσαν την προγραμματική, πολιτική και εκλογική συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς με την κίνηση «Ελεύθεροι Πολίτες», που προέκυψε μετά την αποχώρηση στελεχών από το «Άρμα Πολιτών» του Γιάννη Δημαρά. Παρά το πολιτικό παρελθόν τους -ο ένας στο ΣΥΝ και ο άλλος στο ΠΑΣΟΚ- ο Φώτης Κουβέλης και ....ο Βασίλης Οικονόμου παρουσίασαν
τη συνεργασία τους σαν μία εικόνα από το νέο πολιτικό χάρτη της χώρας, από τις νέες πολιτικές δυνάμεις που έχουν ανάγκη η χώρα και ο ελληνικός λαός.

Μακρά πορεία
«Στόχος είναι η συνεργασία αυτή να εκφράσει την ελπίδα και την αγωνία του λαού, για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ενώ ο Βασίλης Οικονόμου είπε πως η επισημοποίηση της συνεργασίας είναι η ολοκλήρωση μιας μακράς πορείας διαλόγου και υπογράμμισε ότι κοινός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της Αριστεράς. Στο κείμενο της συνεργασίας Δημοκρατικής Αριστεράς και «Ελευθέρων Πολιτών» τονίζεται πως η απάντηση στην κρίση βρίσκεται στην εμμονή στις πολιτικές σύγκλισης και αλληλεγγύης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην παραμονή της Ελλάδας στην ΟΝΕ και στο ευρώ, παράλληλα με τις προσπάθειες για τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.
makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: