Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Σε ποιους γιατρούς μπορείτε να εξεταστείτε δωρεάν!! - Όλοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) επαναφέρει τον ασφαλισμένο στο επίκεντρο των υπηρεσιών υγείας και εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων σε ενιαίο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας.
Όλοι οι ασφαλισμένοι των ταμείων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ και ΟΓΑ, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους που έχουν ασφαλιστική κάλυψη, μπορούν να εξυπηρετούνται από....
τις εξής ιατρικές υπηρεσίες:

Συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς, που αναγράφονται στην λίστα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ:
http://www.eopyy.gov.gr/MedSupplier/Index

- Μη συμβεβλημένους αλλά πιστοποιημένους για συνταγογράφηση γιατρούς (μόνο για συνταγογράφηση φαρμάκων-εξετάσεων)
- Πολυϊατρεία και ιατρεία του Οργανισμού (Μονάδες Υγείας πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ)
- Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία
- Εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ

Η Λίστα των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr) στις ιστοσελίδες των εντασσόμενων στον ΕΟΠΥΥ Ταμείων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr), ΟΑΕΕ (www.oaee.gr), ΟΠΑΔ (www.opad.gr ΟΓΑ (www.oga.gr) καθώς και στην ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (www.e-syntagografisi.gr)

Η Δ/νση των πολυϊατρείων-ιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) μπορεί να βρεθεί από την ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: (ενημέρωση drama-tika.blgospot.com)

http://www.ika.gr/gr/infopages/contact/addresses/my.cfm

Ραντεβού σε γιατρό του ΕΟΠΥΥ
- Μέσω του 184 [για τις δομές του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ)]
- Με απ’ απευθείας τηλεφωνική συνεννόηση με τον συμβεβλημένο γιατρό. Να γίνεται ενημέρωση υποχρεωτικά από αυτόν εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν ή πότε μπορεί να με δεχθεί). (ενημέρωση drama-tika.blgospot.com)

Ραντεβού για εξετάσεις Υγείας
Α) σε Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ: 184
Β) σε σχηματισμούς του ΕΣΥ: 1535
Για ραντεβού με τα συμβεβλημένα διαγνωστικά εργαστήρια ο δικαιούχος επικοινωνεί απ’ ευθείας με τα εργαστήρια.

Όλες οι παρακλινικές εξετάσεις που προβλέπονται από τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιούνται στους δικαιούχους του:
- χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου εντός των Μονάδων Υγείας του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) ή των σχηματισμών του ΕΣΥ.
- με 15% συμμετοχή του δικαιούχου σε συμβεβλημένα με τον Οργανισμό διαγνωστικά εργαστήρια (ενημέρωση drama-tika.blgospot.com)

Φάρμακα
Το γενικό ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών οργανισμών για φάρμακα ανέρχεται στο 25% της αξίας αυτών. Υπάρχουν ειδικές κατηγορίες παθήσεων για τις οποίες προβλέπεται ποσοστό 10% και 0% και έχουν γνωστοποιηθεί στους γιατρού

Δεν υπάρχουν σχόλια: