Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Προσφυγές κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι στη μαφία της Θεσσαλονίκης

Προσφυγές κατά των ενταλμάτων προσωρινής κράτησης αλλά και αιτήσεις προκειμένου να αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν κατέθεσαν στις δικαστικές αρχές πολλοί από τους 53 φερόμενους ως εμπλεκόμενους στα κυκλώματα τοκογλυφίας και εκβίασης που εξαρθρώθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Μεταξύ αυτών που προσέφυγαν....
κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης είναι και ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, Χρήστος Παπαχατζής, ενώ την εξαφάνιση ή τη μείωση των χρηματικών εγγυήσεων που επιβλήθηκαν ζητούν οι περισσότεροι απ' αυτούς που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Παρόμοια αίτηση έχει υποβάλει και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ3, Γιώργος Φερέτης, ο οποίος ζητά, σε περίπτωση που τελικά υποχρεωθεί να καταβάλει χρηματική εγγύηση, το ποσό να είναι ανάλογο με τα δηλωθέντα εισοδήματά του επισημαίνοντας μάλιστα ότι βρίσκεται σε καθεστώς εφεδρείας. Για τα αιτήματα αντικατάστασης περιοριστικών όρων θα αποφασίσει o ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση ενώ απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα. Αντίθετα, οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά των ενταλμάτων προσωρινής κράτησης θα εξεταστούν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα.

Η αυτοκτονία

Την ίδια στιγμή, οι αρχές διεξάγουν έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην αυτοκτονία τον 58χρονο κουμπάρο του Μάρκου Καραμπέρη. Οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του αυτόχειρα θα εντοπίσουν τις τελευταίες «επαφές» του 58χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με τους στενούς συγγενείς του, δεν αντιμετώπιζε ούτε οικονομικά ούτε προσωπικά προβλήματα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ
aggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: