Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Έγκλημα πάθους το φονικό με θύματα δύο ανήλικους

Η παθολογική ζήλια ενός νεαρού Ρομά φέρεται να τον οδήγησε στο διπλό φονικό δύο ανήλικων το περασμένο Σάββατο στην Ανάληψη Λαγκαδά.

Ειδικότερα, δράστες του στυγερού εγκλήματος, όπως όλα δείχνουν, είναι πέντε νεαροί αθίγγανοι, μουσουλμανικής καταγωγής. Ήδη σε βάρος δύο εξ αυτών εκδόθηκαν....
εντάλματα σύλληψης.

Όπως έγινε γνωστό, ένας από τους δράστες διατηρούσε παλιότερα ερωτικό δεσμό με την 16χρονη Βορειοηπειρώτισσα και μετά το χωρισμό τους η ανήλικη έκανε νέα σχέση με τον 17χρονο (επίσης αθίγγανος μουσουλμάνος). Σύμφωνα με την ιατροδικαστή έρευνα, οι δύο έφηβοι είχαν τραύματα από σκεπάρνι στα κεφάλια τους και κακώσεις στο υπόλοιπο σώμα. Η αναγνώριση των στοιχείων τους, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το σώμα του κοριτσιού είχε φαγωθεί από σκυλιά, ενώ το αγόρι είχε παραμορφωθεί λόγω της σήψης.


Η Αστυνομία θεωρεί πως το έγκλημα διαπράχθηκε σε άλλο σημείο και στη συνέχεια οι δράστες μετέφεραν τα πτώματα στο σκουπιδότοπο.


H επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας


Εξιχνιάστηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 16χρονου ημεδαπού και 17χρονης ημεδαπής, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν πρωινές ώρες της 21-01-2012, στην περιοχή Αμπέλια του χωριού Ανάληψης. (σχετ. το από 21-1-2012 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).


Συγκεκριμένα, συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός και αναζητούνται 4 συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία», «Αρπαγή κατά συναυτουργία» και παράβαση του Νόμου «περί Όπλων».


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες της 24-12-2011, υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ του 16χρονου θύματος και 18χρονου αλλοδαπού (αδερφός του συλληφθέντα), εξαιτίας προσωπικών ζητημάτων, έξω από την οικία του θύματος.


Αργότερα την ίδια ημέρα, σε στάση λεωφορείου στην περιοχή του Δενδροποτάμου, όπου βρίσκονταν τα 2 θύματα, εμφανίστηκε ο 18χρονος και με τη χρήση μεταλλικού αντικειμένου, τραυμάτισε στο κεφάλι και στο σώμα τον 16χρονο ημεδαπό.


Στη συνέχεια, ο 18χρονος αποχώρησε και επέστρεψε πεζός, ακολουθούμενος από αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 23χρονος συλληφθείς - αδελφός του. Εντός του οχήματος επέβαιναν άλλα 3 άτομα (2 άντρες και 1 γυναίκα), τα οποία μαζί με τα 2 αδέλφια επιβίβασαν με τη βία στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου τα θύματα. Στη συνέχεια, με επιβάτες τα δύο θύματα και τρεις από τους δράστες, είχαν αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.


Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου 

zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: