Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Η ΝΟ.ΔΕ για τις δηλώσεις Μπουτάρη

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την εποχή που οι χειμαζόμενες, από την πολύμορφη κρίση, κοινωνικές μάζες στην Ελλάδα, αναζητούν τρόπους να στηρίξουν την πατρίδα που τους γέννησε και τους εξέθρεψε, διάλεξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, για να εκφράσει τα «εγκάρδια» συναισθήματα του για τον πιο όμορφο ελληνικό τόπο, τη Χαλκιδική, καρφιτσώνοντας της τον χαρακτηρισμό «κωλοχώρι», προς τέρψη, αποκλειστικά και μόνο, της δήθεν φιλοπροοδευτικής ελευθεροστομίας του.
Θα αποφύγουμε περαιτέρω χαρακτηρισμό της....
εν λόγω συμπεριφοράς από σεβασμό στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, τους οποίους θεωρούμε συμπατριώτες μας, αλλά θα θυμίσουμε στον κ. Μπουτάρη ότι:
Η Χαλκιδική δεν είναι «επίνειο» της Θεσσαλονίκης. Είναι ένας ευλογημένος τόπος που τρέφει και τρέφεται από τη «Μάνα» Θεσσαλονίκη.
Η Χαλκιδική είναι μια δεξαμενή ανθρωπίνου δυναμικού, που στο πλαίσιο της εσωτερικής μετανάστευσης, έχει χαρίσει τις καλύτερες μονάδες της στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη.
Η Χαλκιδική είναι ο τόπος που συμμετέχει με μεγάλο ποσοστό στο ακαθάριστο εθνικό κεφάλαιο με όχημα τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή.
Η Χαλκιδική είναι ο τόπος που πετυχαίνουν επαγγελματικά οι Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες και ο τόπος που διάλεξαν να κάνουν δεύτερη πατρίδα τους και κατοικία τους δεκάδες χιλιάδες Δημότες της Θεσσαλονίκης
Η Χαλκιδική είναι ο τόπος που έβγαλε το μεγαλύτερο Έλληνα Φιλόσοφο και ακτινοβόλησε το μήνυμα της Ορθοδοξίας από το Περιβόλι της Παναγίας.
Διαχρονικά Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική συμπορεύτηκαν σε ένα δρόμο προκοπής και ανάπτυξης, στηριζόμενες σε σχέσεις αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης.
Το στοίχημα των καιρών απαιτεί συνεργασία και σύμπραξη των δυναμικών στοιχείων των δύο κοινωνιών, μιας και Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έμαθαν να ζουν και να επιβιώνουν στους αιώνες ΜΑΖΙ.


Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: