Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Πάει για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος

Στην διεκδίκηση της προεδρίας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με την υποστήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου, θα προχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι δύο άνδρες "αποφάσισαν να δώσουν μαζί τον δύσκολο αγώνα", όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις κοινές δηλώσεις τους που προηγήθηκαν στο υπ. Οικονομικών

Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, έχοντας....
πλάι του τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της; κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "Αποφασίσαμε να πορευτούμε μαζί" προσθέτοντας ότι θα προχωρήσει σε εξειδίκευση των θέσεών του σύντομα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την κίνηση ως "πρωτοβουλία ουσίας για να μείνει όρθιο το ΠΑΣΟΚ".

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τη δήλωση Λοβέρδου

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι "το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί πρωτοφανή φθορά", επισημαίνοντας ότι "Με τη σημερινή μας πρωτοβουλία θέλουμε να αλλάξουμε τους σημερινούς εσωτερικούς ρυθμούς του ΠΑΣΟΚ".

Πρόσθεσε δε με νόημα - και σε σχέση με τη συνολικότερη διαπραγμάτευση με την Τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά και με τους ομολογιούχους για το "κούρεμα" του χρέους ότι "είναι λογικό οι εταίροι μας να θέλουν κάποιες πολιτικές εγγυήσεις".

Χαρακτηριστικά, ο κ. Βενιζέλος τόνιθσε ότι η σημερινή κατάσταση δεν δικαιολογεί προσωπικές επιδιώξεις.

"Πρέπει ενωμένοι να προχωρήσουμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τη στιγμή που και η Ευρώπη αντιμετωπίζει κρίση. Κατά βάθος στην Ευρώπη υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας και συλλογικότητα. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης τη χειρότερη στιγμή για την Ευρώπη", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως. με δεδομένο ότι στις 13 Φεβρουαρίου πρέπει να υπάρξει η οριστική λύση στις διαπραγματεύσεις για το PSI, "πρέπει μέσα σε λίγες ημέρες να κάνουμε μια γιγαντιαία προσπάθεια να κλείσουμε τα ανοικτά μέτωπα στην οικονομία. πρόσωπα και κόμματα πρέπει να αναλάβουμε αλλά και να μοιραστούμε τις ευθύνες"...

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι κ.κ. Λοβέρδος και Βενιζέλος δεν αποκλείεται να έχουν συνάντηση, την Τετάρτη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Το protothema.gr θα σας ενημερώνει συνεχώς για όλες τις εξελίξεις.

Νωρίτερα (15.58) το protothema.gr μετέδωσε το εξής ρεπορτάζ:

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει της σύγκλησης της Κοινοβολευτικής Ομάδας την Πέμπτη.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα παρουσιάσουν ουσιαστικά μια κοινή, ενωτική κίνηση για την επόμενη μέρα στο κόμμα, με δεδομένη και την κρισιμότητα των περιστάσεων για την χώρα.

Οι δύο άνδρες θα προβούν σε λίγο σε δηλώσεις στο κεντρικό κτίριο του υπ. Οικονομικών στο Σύνταγμα και κατά την ίδια πληροφόρηση οι τόνοι δεν θα είναι επιθετικοί προς το πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος, ως γνωστόν, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο επίκεντρο κριτικής με αφορμή και τις συχνές απουσίες του (διαβάστε εδώ σχετικά) στο εξωτερικό.
PROTOTHEMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: