Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Με ερώτηση στη Βουλή ο Βουλευτής Αργύρης Λαφαζάνης καταγγέλλει την παρεμπόδιση του ΧΥΤΑ Σιθωνίας από κυβερνητικό παράγοντα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής.
Κύριε Υπουργέ,Μετά τις αλλεπάλληλες αναβολές πλησιάζει, όπως είναι φυσικό, η ώρα της επιβολής προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την μη ολοκλήρωση του σχεδιασμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων και τους ανοιχτούς ακόμη Χ.Α.Δ.Α.
Στο νομό Χαλκιδικής ο εγκεκριμένος Περιφερειακός σχεδιασμός παραμένει σε εμπλοκή προκαλώντας εντάσεις....
και διαμάχες μεταξύ των Δήμων, αναστάτωση στην τοπική
κοινωνία με ορατό και τον κίνδυνο επιβολής υψηλών προστίμων που θα μετακυλισθούνφυσικά στους πολίτες της περιοχής.
Η αιτία της εμπλοκής είναι η περίεργη απόφαση της προκατόχου σας Υπουργού, τον Μάιο του 2010, να μην εγκρίνει την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους για τη δυνατότητα χωροθέτησης ΧΥΤΑ στις παρυφές της περιοχής Natura στη Σιθωνία.
Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις τόσο από εσάς όσο και από την προκάτοχό σας, μέχρι σήμερα δεν έχει ανακληθεί αυτή η παράλογη και επιζήμια απόφαση.
Επειδή γνωρίζω, χωρίς καμία αμφιβολία, ποιός κοινοβουλευτικός και σήμερα κυβερνητικός παράγοντας υπαγόρευσε και συντηρεί την εξαιρετικά επιβλαβή για τα συμφέροντα της πολιτείας και του κοινωνικού συνόλου απόφαση για μικροπολιτικούς και μικροπροσωπικούς λόγους, θεωρώ ότι γίνεστε συμμέτοχος στην ικανοποίηση αθέμιτων επιδιώξεων.
Είναι εξοργιστικό, σήμερα που έχουμε φτάσει στον πάτο, να καθορίζουν ακόμη την λειτουργία των υπουργών λογικές εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων, σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.
 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται επιτέλους να ανακαλέσει την απόφαση μη έγκρισης της χωροθέτησης του
ΧΥΤΑ Σιθωνίας Χαλκιδικής;
Αθήνα 27/01/2012
Ο ερωτών Βουλευτής
Αργύρης Λαφαζάνης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σιγα και σε πήραν στα σοβαρά.
Και όλους εμάς μας κατασυγκίνησες!