Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

20.000 προσλήψεις σε δημοτικά έργα έως τα τέλη Φεβρουαρίου

Στις αρχές του προσεχούς Φεβρουαρίου αναμένεται η πρώτη προκήρυξη, στο πλαίσιο του προγράμματος πεντάμηνης απασχόλησης ανέργων σε δημοτικά έργα. Μάλιστα, οι πρώτες 15.000-20.000 προσλήψεις θα πρέπει να αναμένονται έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, οι ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας ανακοίνωσαν ότι ...μέχρι τα τέλη του 2014 θα διατεθούν 200 εκατ. ευρώ από κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για απασχόληση ανέργων, στο πλαίσιο της εκτέλεσης έργων αυτεπιστασίας σε δήμους και νομικά τους πρόσωπα.
120.000 νέες θέσεις μέσα σε μία τριετία

Η διάθεση των κονδυλίων θα γίνει με βάση ετήσιο κυλιόμενο πίνακα κατάταξης ανέργων του ΟΑΕΔ, ενώ οι προσλήψεις θα γίνουν στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΚΣΙΑ (Αυτοδιοίκηση-Κοινωνική Συνοχή-Ισόρροπη Ανάπτυξη). Σε μία τριετία αναμένεται να δημιουργηθούν 120.000 θέσεις εργασίας, πεντάμηνης διάρκειας έκαστη.
Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας αναμένεται σύντομα, ενώ ο ΟΑΕΔ έχει ετοιμάσει τον ηλεκτρονικό πίνακα κατάταξης των ανέργων και έχει ήδη εξασφαλίσει τη σχετική έγκριση από το ΑΣΕΠ.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτσης, «πρόκειται για μια προσπάθεια τόνωσης της απασχόλησης σε επίπεδο δήμων, αντιμετώπισης της ύφεσης και τόνωσης των τοπικών αγορών», ενώ συγχρόνως, με αυτόν τον τρόπο «θα συντηρηθούν οι τοπικές υποδομές».
makthes.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: