Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ο Ψωμιάδης έστελνε πελάτες στους τοκογλύφους

Οι μάσκες έπεσαν. Οι «ψίθυροι» που ήθελαν πολιτικά πρόσωπα όχι μόνο να γνώριζαν για τη δράση του κυκλώματος της Camorra στη Θεσσαλονίκη αλλά να έστελναν και «πελάτες» στους αρχιτοκογλύφους, οι οποίοι -κατά το κατηγορητήριο- γονάτισαν οικονομικά δεκάδες οικογένειες και «έστειλαν» ανθρώπους στον άλλο κόσμο, επιβεβαιώνονται....

Αδιάψευστος μάρτυρας το υλικό της δικογραφίας και οι απόρρητες συνομιλίες που καταγράφηκαν από τον υπερκοριό της Ε.Υ.Π. και αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr.
Πρωταγωνιστές: o πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο εκ των βασικών κατηγορουμένων, «αρχηγός» της β’ υποομάδας, Δημήτρης Λαμπάκης. Το «αλισβερίσι» έχει να κάνει με έναν επιχειρηματία-φίλο του Ψωμιάδη, ο οποίος επιθυμεί διακαώς χρήματα. Χρειάζεται, λοιπόν, κάποιον να μεσολαβήσει για να έρθει σε επαφή με τον «τοκογλύφο». Ποιος καλύτερος από τον πρώην περιφερειάρχη, ο οποίος καλεί από το γραφείο του στην Περιφέρεια τον Λαμπάκη και τον «παρακαλεί» ώστε να «βοηθήσει» τον επιχειρηματία.
Το υλικό που δημοσιεύουμε σήμερα δεν σηκώνει παρερμηνείες, ούτε κροκοδείλια δάκρυα τύπου «δεν ήξερα, δεν γνώριζα». Εξηγεί, εν πολλοίς, τον λόγο που ο «τηλεστάρ» Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει ημέρες να εμφανιστεί σε κάποιο μέσο. Αλλά και την «αγωνία» που εκφράζει σε κατ' ιδίαν συζητήσεις που έχει με συνεργάτες του αλλά και δημοσιογράφους. Καταρρίπτει, δε, τον ισχυρισμό του τις τελευταίες ημέρες περί «εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση, επειδή πουλάει».

Το ντοκουμέντο που «καίει» τον Ψωμιάδη


Μέχρι σήμερα παρά τις πληροφορίες με τους διαλόγους που είχαν δει το φως της δημοσιότητας ο πρώην περιφερειάρχης είχε την ευχέρεια να αντιτείνει ότι η εμπλοκή του με τους τοκογλύφους μπορεί και να άνηκε στη σφαίρα της φαντασίας κάποιων κακοπροαίρετων δημοσιογράφων ή πολιτικών του αντιπάλων. Επειδή όμως τα γραπτά μένουν και στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν, δημοσιεύουμε αυτούσιο ένα απόσπασμα του διαλόγου του κ. Ψωμιάδη με τον εκ των βασικών κατηγορουμένων, Δημήτρη Λαμπάκη.  


Η πρώτη επαφή
Ο Νικόλαος Ιατρίδης είναι αρκετά γνωστός επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη. Διατηρεί ζαχαροπλαστεία. Εμφανίζεται να είναι και πολύ καλός φίλος του πρώην περιφερειάρχη, στον οποίο εκμυστηρεύεται την ανάγκη του για ρευστό. Η λύση βρίσκεται σε χρόνο ρεκόρ. Επαφή με τον «τοκογλύφο» Δημήτρη Λαμπάκη, τον οποίο ο κ. Ψωμιάδης γνωρίζει, επίσης, πολύ καλά. Είναι η περίοδος που ο «Πανίκας» είναι παντοδύναμος, προτού ξεσπάσει η δικαστική του περιπέτεια με τα πρόστιμα που είχαν ως αποτέλεσμα να τεθεί σε αργία.
Παράλληλα είναι, όμως, η περίοδος που τα μέλη της Camorra έχουν πληροφορηθεί για την έρευνα που πραγματοποιεί το Τμήμα Εκβιαστών και είναι πολύ επιφυλακτικά στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δίνει το τηλέφωνο του «τοκογλύφου» στον επιχειρηματία και του ζητεί να τον καλέσει εκ μέρους του. Είναι η πρώτη πράξη του δράματος…
Επιχειρηματίας: «Έλα καλησπέρα. Από τον Ψωμιάδη σε παίρνω τηλέφωνο, Περιφερειάρχη. Λοιπόν, μου είπε να συναντηθούμε. Είναι για την υπόθεση του Ιατρίδη θέλει να δανειστεί… Το τηλέφωνό σου ο Παναγιώτης μου το έδωσε…».
Λαμπάκης: «Ας με πάρει ο Παναγιώτης τηλέφωνο, αδελφέ. Δεν θα μιλάμε από εδώ. Από κοντά ό,τι θέλει να μου πει, από κοντά εντάξει; Ρε αγόρι μου, ο Παναγιώτης θα με πάρει τελείωσε».
Στη συνέχεια το τηλέφωνο κλείνει. Έπονται τα καλύτερα…
Ο διάλογος που σοκάρει
Λίγη ώρα αργότερα, το κινητό τηλέφωνο του Δημήτρη Λαμπάκη ξαναχτυπάει. Το «μηχάνημα» της Ε.Υ.Π. καταγράφει. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής είναι η ιδιαιτέρα του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Λέει: «Από το γραφείο Περιφερειάρχη τηλεφωνώ. Να σας συνδέσω λίγο με τον κύριο Περιφερειάρχη, μισό λεπτάκι παρακαλώ». Στη συνέχεια η υπάλληλος ακούγεται να συνομιλεί με έναν συνάδελφό της. Προσπαθεί να καταλάβει πώς μπορεί να καλέσει ταυτόχρονα, από άλλη γραμμή, τον Νίκο Ιατρίδη. Το θέμα πρέπει να τελειώσει και ο επιχειρηματίας να πάρει το δάνειο από τους «τοκογλύφους».
Δευτερόλεπτα αργότερα, στη γραμμή ακούγεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Απολαύστε τον διάλογο:
Ψωμιάδης: «Αν μπορείς αυτούς, βοήθησέ τους, είναι καλά παιδιά. Ναι είναι, καλά παιδιά, κοιμάσαι μωρέ ακόμη; Δεν είσαι πουθενά σε αυτά τώρα στοιχήματα και έτσι, ε;».
Λαμπάκης: «Ναι; Τι να βοηθήσω, να βοηθήσω. Θα τα πούμε από κοντά, ναι».
Δείτε τη συνομιλία



Στη συνέχεια το τηλέφωνο κλείνει. Ο «κοριός» σταματάει να καταγράφει. Ο κ. Ψωμιάδης εμφανίζεται να έχει κάνει το χρέος του, τη μεσολάβηση.


Η zougla.gr προσπάθησε επανειλημμένα να έρθει σε επικοινωνία μαζί του πριν δημοσιεύσει τα στοιχεία. Η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή. «Σκοντάψαμε» επάνω στους συμβούλους του, οι οποίοι μας διεμήνυσαν ότι επί του παρόντος δεν επιθυμεί να πάρει θέση. Οφείλει να το κάνει. Όχι για να απαντήσει στα ερωτήματα που τίθενται από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις αλλά για όσα οφείλει -εκ του θεσμικού του ρόλου- να πει στις οικογένειες όλων των συμπολιτών του οι οποίοι καταστράφηκαν από το πολυπλόκαμο κύκλωμα. 
zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: