Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Έσπασε το τραπεζικό απόρρητο του Καραμπέρη

 Ούτε στους λογαριασμούς του πλέον βαθύπλουτου επιχειρηματία, παγκοσμίως, δε θα μπορούσε να παρατηρηθεί τέτοια εισροή και εκροή χρημάτων όπως συνέβαινε επί έξι συναπτά έτη στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Μάρκου Καραμπέρη.
Ο «πατερούλης» της Θεσσαλονίκης, υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης με το ΛΑΟΣ και «αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας» -κατά τον Κυριάκο Βελόπουλο- προκύπτει ότι....
εξουσίαζε –πολιτικά και μη- πρόσωπα μέσω του χρήματος.
Η δημοσιογραφική έρευνα της zougla.gr αποκαλύπτει το πόρισμα από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο τραπεζικό απόρρητο του –κατά το κατηγορητήριο- «αρχηγού» της Mαφίας της Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζουμε ότι το υπάρχον υλικό που δημοσιεύουμε είχε διαρρεύσει από τον Ιούνιο τόσο στον Καραμπέρη όσο και στα υπόλοιπα «μεγάλα κεφάλια» της Οργάνωσης και παρ’ ολίγο να τινάξει την προανακριτική διαδικασία στον αέρα.
 Καταθέσεις ύψους 54 εκ. ευρώ!  
 Ο Μάρκος Καραμπέρης διέθετε λογαριασμούς σχεδόν στο σύνολο των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας. Η εκροή χρημάτων από τράπεζες αποτελούσε άλλωστε «εργαλείο» που οδηγούσε στον τοκογλυφικό δανεισμό των θυμάτων του και μετέπειτα στους εκβιασμούς και τις απειλές.
Στην τράπεζα «Probank», με στελέχη της οποίας συνεργαζόταν και αποσπούσε πληροφορίες, διέθετε οκτώ λογαριασμούς, ενώ το σύνολο των πιστώσεων το διάστημα 2004-2010 ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια ευρώ.
Αρκετούς λογαριασμούς διέθετε και στη «Marfin». Σύνολο πιστώσεων: 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Αισθητά μικρότερα είναι τα ποσά τα οποία εντοπίσθηκαν σε λογαριασμούς της Εθνικής, της Πειραιώς και της Eurobank.
Συνολικά, οι εισροές στους τραπεζικούς του λογαριασμούς για το διάστημα 2004 – 2010 ήταν 54.066.432 ευρώ. Ποσό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογήθηκε από τις φορολογικές δηλώσεις τις οποίες υπέβαλε…
Τα δάνεια
Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία τα οποία προκύπτουν σχετικά με τα δάνεια του πρώην πολιτευτή. Ο τρόπος δράσης του –όπως προκύπτει από τα υπάρχοντα στοιχεία- ήταν ο εξής: Δανεισμός από τις τράπεζες με χαμηλό επιτόκιο και χορήγηση δανείων στα θύματά του με τοκογλυφικούς όρους.
Την επταετία 2004-2010 ο Μάρκος Καραμπέρης έλαβε –μέσω προσωπικών γνωριμιών κυρίως- δάνεια συνολικού ύψους 2.970.000 ευρώ.  
Ειδικότερα, εμφανίζεται να έχει πάρει δάνειο ύψους 620.000 ευρώ από τη «Eurobank», 1.150.000 ευρώ από την «Millenium», 210.000 ευρώ από την «Πανελλήνια» και 420.000 ευρώ από την «Alpha Bank». Επιπλέον από την «Πειραιώς» δανείστηκε 130.000 ευρώ για αγορά αυτοκινήτου.
Είχε τύχη… βουνό
Από το πόρισμα, παράλληλα, αναδεικνύεται και ο υποθετικά ασφαλής τρόπος με τον οποίο ο Μάρκος Καραμπέρης «ξέπλενε» το «μαύρο» χρήμα που τον είχε μετατρέψει σε «νούμερο ένα» παράγοντα της Θεσσαλονίκης.
Η συνταγή γνωστή και «επιτυχημένη». Αρκετά διαδεδομένη στους κύκλους των οικονομικών εγκληματιών: Ξέπλυμα μέσω ΟΠΑΠ!
Το διάστημα 2005-2010 εμφανίζεται να έχει κερδίσει σε περισσότερα από 2.000 δελτία. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι το συνολικό ποσό που έπαιξε σε τυχερά κρατικά παιχνίδια της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. κατά το διάστημα 2005-2010 ανήλθε στις 749.637 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που εισέπραξε ήταν 5.182.118 ευρώ, βγάζοντας καθαρό κέρδος 4.432.480 ευρώ.
Βέβαια, αξιοπερίεργο (το οποίο ξεπερνάει τους νόμους της φύσης) είναι το γεγονός ότι βάσει των όσων αναγράφονται στα κερδισμένα δελτία (ημερομηνία, ώρα και πρακτορείο κατάθεσης-εξαργύρωσης), εμφανίζεται σε πολλές περιπτώσεις να καταθέτει ή και να εξαργυρώνει πληθώρα δελτίων σε πρακτορεία διαφορετικών περιοχών την ίδια χρονική στιγμή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, με τη διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων. Δηλαδή, με απλά λόγια, είχε την δυνατότητα να βρίσκεται την ίδια στιγμή σε τρία σημεία ταυτόχρονα.
Αυτό και αν είναι θαύμα!   
zougla.gr
Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: