Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Νέα σύλληψη για χρέη προς το Δημόσιο απο την ασφάλεια Πολυγύρου

Ο γνωστός επιχειρηματίας Νικόλαος Καματάκης, ιδιοκτήτης της ομώνυμης τεχνικής εταιρίας που έχει κηρύξει πτώχευση, συνελήφθη για οφειλές στο δημόσιο, ύψους άνω των 600.000 ευρώ, θυγατρικής του εταιρίας που εδρεύει στη Χαλκιδική, ενώ στη Θεσσαλονίκη στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο....
Χρήστος Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης βιοτεχνίας βαφής ενδυμάτων, για χρέη άνω των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε βάρος του δεύτερου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης, αλλά και καταδικαστικές αποφάσεις για φοροδιαφυγή.
Ο 67χρονος Ν.Καματάκης προσήλθε αυτοβούλως χθες το πρωί στο Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου, μετά από ενημέρωσή του για το σχετικό ένταλμα που είχε διαβιβαστεί από την εισαγγελία. Ο επιχειρηματίας, που διατηρούσε μεγάλη τεχνική εταιρία, με σημαντική δραστηριότητα σε ιδιωτικά και δημόσια έργα τα προηγούμενα χρόνια, βαρύνεται με χρέος ύψους 604.695,03 ευρώ. Αυτό αφορά οφειλές της εταιρίας παρασκευής και διανομής σκυροδέματος με έδρα τη Νέα Τένεδο Χαλκιδικής, από τη μη καταβολή φόρων στο δημόσιο κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Δεκεμβρίου του 2006 έως τις 30 Νοεμβρίου του 2011.

Σημειώνεται ότι η εταιρία «Καματάκης ΑΤΕΕ» συμπεριλαμβανόταν στη λίστα με τα ονόματα 6.000 νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ, που έδωσε στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο του 2011 το υπουργείο Οικονομικών. Η αναγραφόμενη σε εκείνη τη λίστα οφειλή ανερχόταν στα 8.668.796,36 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας συνέλαβαν τον 58χρονο Χρήστο Παπαδόπουλο, ιδιοκτήτη βιοτεχνίας βαφής ενδυμάτων με την επωνυμία «Χρ.Καραγιάννης κ ΣΙΑ», για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο κατ΄ εξακολούθηση, συνολικού ύψους 1.231,440 ευρώ.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης του 3ου Ειδικού Ανακριτή για φοροδιαφυγή και οκτώ αποφάσεις για φοροδιαφυγή, μη έγκαιρη καταβολή εργατικών εισφορών, καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση. Με αυτές καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 4.300 ευρώ.
Πηγή: imerisia
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: