Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

O γίγαντας και ο γιγαντάκης υφυπουργός

 zougla.gr
Μάχη γιγάντων δόθηκε το απόγευμα στη Βουλή ανάμεσα στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Δριβελέγκα, και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ζήση Τζηκαλάγια. Μήλον, ή μάλλον όσπριο, της έριδος τα… φασόλια γίγαντες-ελέφαντες της Καστοριάς και η απαγόρευση τυποποίησής τους από τους παραγωγούς της περιοχής.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητούσε....
από τον υφυπουργό Ανάπτυξης να μεριμνήσει ώστε να δοθεί το δικαίωμα και στους υπόλοιπους παραγωγούς να μπορούν να συσκευάσουν το προϊόν και να αρθεί έτσι ο περιορισμός και το δικαίωμα που έχει μόνο μία εταιρεία για τη διαλογή και τυποποίησή τους.

Ο υφυπουργός επεσήμανε στον Ζήση Τζηκαλάγια πως τέτοιο αίτημα δεν υπάρχει από τους αγρότες της Καστοριάς και ότι η διαδικασία διεύρυνσης εμποδίζεται από ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τη συγκεκριμένη εταιρεία, που δένει τα χέρια των φασολοπαραγωγών.


Άσε, δε, που κατήγγειλε και παράνομες ελληνοποιήσεις φασολιών δίπλα στο μοναδικό φασόλι-γίγας της περιοχής, με αποτέλεσμα την απαξίωση ενός μοναδικού προϊόντος.


Με ενδιαφέρον ο αντιπρόεδρος στην έδρα Βαΐτσης Αποστολάτος παρακολουθούσε τη συζήτηση, διαπιστώνοντας ότι η Καστοριά δεν είναι γνωστή μόνο για τις γούνες της, αλλά και για τα φασόλια γίγαντες-ελέφαντες.


«Μάθαμε ότι δεν είναι η γούνα Καστοριάς, αλλά ο φασίολος, κοινώς όχι η γούνα!» έσπευσε να συμπληρώσει με χιούμορ ο Βαΐτσης Αποστολάτος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πως λεγεται;Zησης Τζηκαλαγιας;