Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Χαμηλότερες κι απο την Φιλανδία οι θερμοκρασίες στη χώρα μας!

«Βουτιά» και μάλιστα απότομη κάνει ο υδράργυρος στη χώρα μας με το κρύο όχι απλά να παραμένει αλλά και να γίνεται εντονότερο.
Το χειμωνιάτικο κύμα που έχει παγώσει τη χώρα είναι τόσο ισχυρό που σε πολλές περιοχές της Ελλάδος οι θερμοκρασίες χαρακτηρίζονται ρεκόρ (πχ. στη Φλώρινα που θα δείξει τους -24οC) ενώ σε γενικές γραμμές η μεσογειακή Ελλάδα έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες και εντονότερο κρύο και από τη Φιλανδία!
Στην Αττική αν και αναμένεται λίγη ηλιοφάνεια σήμερα, προς το βράδυ θα ...πυκνώσουν τα σύννεφα ενώ το κρύο θα είναι σε κάθε περίπτωση τσουχτερό με το θερμόμετρο να ξεκινάει από -2οC και να φθάνει μέχρι τους 5οC. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Έντονο θα είναι το κρύο και στη Θεσσαλονίκη όπου η θερμοκρασία θα φθάσει το ανώτερο τους 3οC ενώ θα πέσει μέχρι και τους -3οC. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -16 έως 5οC, στη δυτική Ελλάδα από -2 έως 9οC, στην κεντρική Ελλάδα από -3 έως 5οC, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 9οC και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 3 έως 11οC.
Χαρακτηριστικά κάποιες «παγωμένες» θερμοκρασίες ανά τη χώρα:
Φλώρινα -24οC, Νευροκόπι -15οC, Περτούλι -14οC, Πτολεμαΐδα -12οC, Κοζάνη -12οC, Καστοριά -10οC και Τρίπολη -9οC.
 
Αύριο, Τρίτη, οι παγωμένες θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν ενώ παρά την ηλιοφάνεια στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν βροχές ενώ αναμένεται να χιονίσει στις ορεινές περιοχές.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: