Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Παράγοντας του ΑΡΗ ο Α. Κιόλογλου, ο επιχειρηματίας που χρωτάει 20εκ στο δημόσιο

Πρόκειται για τον Αναστάσιο Κιόλογλου, παράγοντα και χορηγό της ομάδας μπάσκετ του ΑΡΗ στο παρελθόν -μέσω της εταιρείας του, Fiore Di Bagno- ο οποίος έχει εμπλακεί σε μεγάλη υπόθεση εικονικών τιμολογίων, στην εξέλιξη της οποίας καταγγέλθηκε ότι επιχείρησε να δωροδοκήσει τρεις υπαλλήλους του ΣΔΟΕ για να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις και να...
πέσει στα χαμηλά.

Νομικοί και δικαστικοί κύκλοι στη Θεσσαλονίκη σχολίαζαν ότι είναι αδιανόητο να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας επιχειρηματίας που χρωστάει τόσα πολλά χρήματα, ενώ παλιότερα είχε καταδικαστεί για εικονικά τιμολόγια και σωρεία παραβάσεων στην εταιρία ΒΙΕΚΑ Α.Ε., που διατηρεί στην οδό Πέτρου Συνδίκα.
Το ύψος του χρέους του φτάνει στα 19.333.927 ευρώ, ποσό-ρεκόρ για οφειλές προς το Δημόσιο. Ο επιχειρηματίας ζήτησε και πήρε αναβολή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, όπου οδηγήθηκε, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.
Ο Α. Κιόλογλου είναι γνώριμος των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, καθώς το 2002 ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στον ίδιο και στα παιδιά του, για έκδοση εικονικών τιμολογίων. Σε έλεγχο του ΣΔΟΕ που προηγήθηκε διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων για τις οποίες υποβλήθηκαν πρόστιμα και κατατέθηκαν σχετικές εκθέσεις στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Βάση αυτών των αποδεικτικών στοιχείων, ο 66χρονος σήμερα επιχειρηματίας και οι γιοι του καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2005, κατά των οποίων άσκησαν έφεση.
Λίγο πριν εκδικαστεί η έφεσή τους και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2005 ο Α. Κιόλογλου ήρθε σε επικοινωνία με τρεις υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και τους ζήτησε να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις, με νέες, περισσότερο ευνοϊκές για τον ίδιο και τους γιους του, προκειμένου να τύχουν καλύτερης ποινικής μεταχείρισης και να μειωθούν οι πρωτόδικες ποινές τους.
Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ φέρεται ότι του ζήτησαν 50.000 ευρώ (από 15.000 ο καθένας από τους τρεις και 5.000 ευρώ για έναν τέταρτο συνάδερφό τους) και ο 66χρονος επιχειρηματίας συμφώνησε, την ίδια όμως ώρα κατήγγειλε το περιστατικό στους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.
Αστυνομικοί της ασφάλειας του έδωσαν ένα πακέτο με 50.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και δύο από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω σε καφετερία της Θεσσαλονίκης με τα χρήματα.
«Μετάνιωσα που μπλέχτηκα σ΄ αυτήν την ιστορία. Ήταν λάθος μου γιατί παρόλο που γνώριζα τι σημαίνει ο άνθρωπος αυτός, δέχτηκα να συναντηθώ μαζί του», κατέθεσε τότε ένας από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ στο δικαστήριο.
Όπως φαίνεται, ωστόσο, και παρά την καταδίκη του για τα εικονικά τιμολόγια, ο Α. Κιόλογλου δεν συμμορφώθηκε και δεν πλήρωνε τις οφειλές του προς το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για το υπέρογκο χρέος των 20.000.000 ευρώ.
http://www.greekmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: