Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Βενιζέλος: Την Τρίτη στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο


Βρισκόμαστε στο προοίμιο της σκληρής διαπραγμάτευσης για το νέο πρόγραμμα, αφού στη συνέχεια δεν θα μπορέσει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, με την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Παραλλήλως τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα θα αρχίσουν στις 16 Ιανουαρίου, ενώ εκείνες τις ημέρες  υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί και η ανταλλαγή ομολόγων (PSI). Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τους όρους του νέου προγράμματος και να ....
οριστικοποιηθεί το χρηματοδοτικό σχήμα του.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα του κ. Βενιζέλου θα ακολουθήσει η έναρξη της επίσημης διαδικασίας για το PSI, η έγκριση του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος από τα ευρωπαϊκά όργανα, το ΔΝΤ, αλλά και κράτη-μέλη που έχουν σχετικές συνταγματικές προβλέψεις. Τέλος θα πρέπει να ψηφιστεί και σχετικός νόμος από την ελληνική Βουλή για να δρομολογηθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι εβδομάδα προετοιμασίας για τις συναντήσεις με την τρόικα και χαρακτήρισε βασικό στοιχείο αυτής της προετοιμασίας την ψήφιση του οριζόντιου επείγοντος πολυνομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί την Τρίτη, για να ανακοινωθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ζήτησε επίσης να γίνουν συναντήσεις ανάμεσα στο ΥΠΟΙΚ και όλα τα άλλα υπουργεία που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διαπραγμάτευση με την τρόικα (Εργασίας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, Υποδομών και Υγείας).
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: