Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Προκαταρκτική έρευνα για αστυνομικους που μετείχαν στη σύλληψη Εφραίμ

Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν την ευθύνη για την εκτέλεση της απόφασης σχετικά με την προσωρινή κράτηση του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Την ευθύνη για την εκτέλεση της απόφασης είχε, ως γνωστόν, η...
Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, αξιωματικοί της οποίας μετέβησαν στο Άγιον Όρος και έμειναν εκεί όλες τις μέρες μέχρι να οδηγηθεί ο ηγούμενος Εφραίμ στην Αθήνα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ευάγγελος Μπακέλος έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάμπρο Τσόγκα να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
 Στην παραγγελία του αναφέρει ότι οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο Αγιον Όρος όφειλαν να εκτελέσουν το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών σε βάρος του ηγούμενου Εφραίμ για την υπόθεση των ανταλλαγών της Μονής με το Δημόσιο και να τον οδηγήσουν φρουρούμενο στο Κέντρο Υγείας των Καρυών προκειμένου να ξεπεράσει εκεί το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.
 Ως γνωστών, ο ηγούμενος Εφραίμ παρέμεινε φρουρούμενος στο κελί του στη Μονή Βατοπεδίου, μετά το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε παραμονή των Χριστουγέννων, κι έμεινε εκεί, μέχρι την ανάρρωσή του, τρεις μέρες αργότερα, οπότε οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και μετέπειτα στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται έκτοτε.
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: