Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Στη "φάκα" ο άνθρωπος με ... τα χίλια πρόσωπα από το Ηράκλειο...

Είχε εξαπατήσει και το διεθνή ποδοσφαιριστή Γιάννη Αμαντίδη "φορτώνοντας" την πιστωτική του με 79.000 ευρώ!...
Ο άνθρωπος με τα ...χίλια πρόσωπα-όπως τον περιγράφουν κάποιοι από τους μηνυτές του -αναμένεται να προσαχθεί εντός της εβδομάδας ενώπιον του α' ανακριτή Ηρακλείου μετά τη σύλληψη του στην Αθήνα στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος.

Πρόκειται για...
έναν 29χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος φέρεται να έχει εξαπατήσει κόσμο και κοσμάκη. Όπως καταγγέλλεται, τη μία εμφανιζόταν σαν πιλότος, άλλοτε σαν ταξιδιωτικός πράκτορας, άλλοτε σαν εισαγωγέας εξαγωγέας αυτοκινήτων και κάποιες φορές ως ο άνθρωπος με τις κατάλληλες διασυνδέσεις.

Η ιστορία και η δράση του - με βάση πάντα το περιεχόμενο των μηνύσεων - παραπέμπουν ακόμα και στο σενάριο της Χολιγουντιανής ταινίας, υποψήφιας για όσκαρ, «Πιάσε με αν μπορείς» με το Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Το ένταλμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά μία πτυχή των υποθέσεων που βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται με ενδιαφέρον η υπερασπιστική γραμμή που θα τηρήσει ο νεαρός, ο οποίος θα κληθεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται.

Ο διεθνής Αμανατίδης, η τραγουδίστρια Μάρω Λύτρα και ο ...επενδυτής για την αγορά κρητικής ομάδας

Το όνομα του 29χρονου πριν από μερικά χρόνια είχε βρεθεί στο προσκήνιο όταν εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος Ρώσου επιχειρηματία, ο οποίος ενδιαφερόταν να αγοράσει κρητική ποδοσφαιρική ομάδα. Εγχείρημα που φυσικά δεν «περπάτησε».

Μεταξύ των μηνυτών του 29χρονου ήταν και ο διεθνής ποδοσφαιριστής, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος μαζί με την τότε σύντροφο του, τραγουδίστρια, Μάρω Λύτρα, είχε πραγματοποιήσει ταξίδι-αστραπή στο Ηράκλειο προκειμένου να καταθέσει την μήνυση.

Την περίοδο εκείνη ο γνωστός ποδοσφαιριστής συμμετείχε στο Euro 2008 που διεξαγόταν στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Όπως είχε καταγγελθεί, με την πιστωτική κάρτα του ποδοσφαιριστή, είχε ταξιδέψει σε εσωτερικό και εξωτερικό το ... μισό Ηράκλειο, εν αγνοία φυσικά του δημοφιλούς παίχτη.

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο νεαρός Ηρακλειώτης είχε εμφανιστεί ενώπιον του διεθνούς ποδοσφαιριστή σαν πιλότος μεγάλης αεροπορικής εταιρείας. Γνωρίζοντας ότι ο διεθνής συχνά-πυκνά έκανε ταξίδια στο εξωτερικό-το ίδιο και η τότε σύντροφος του και τα μέλη της οικογένειας του - προσφέρθηκε να του εκδώσει φθηνά αεροπορικά εισιτήρια καθώς λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας είχε μεγάλη έκπτωση, όπως του είπε.

Ο ποδοσφαιριστής έκανε το μοιραίο λάθος και εμπιστεύτηκε την πιστωτική του κάρτα στον 29χρονο, ο οποίος της... άλλαξε τα φώτα. Μέσα σε μερικούς μήνες τη χρέωσε με το ποσό των 79.000 ευρώ για εισιτήρια. Κάποια από αυτά είχαν εκδοθεί στο όνομα του ποδοσφαιριστή, της συντρόφου του Μάρως Λύτρα και μελών της οικογένειας του.

Όλα τα υπόλοιπα όμως είχαν εκδοθεί σε ονόματα άλλων ατόμων, αγνώστων στον Γιάννη Αμανατίδη. Ο 29χρονος φέρεται, σύμφωνα με τη μήνυση, να τους προσέγγιζε, «παραμυθιάζοντας» τους περί εκπτωτικών εισιτηρίων.

Οι άνθρωποι πλήρωναν το μεγαλύτερο μέρος της τιμής των εισιτηρίων για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μόναχο, Μπολόνια, Φρανκφούρτη κλπ, ο 29χρονος έβαζε τα χρήματα στην τσέπη, ενώ στην πραγματικότητα τα «χρέωνε» στην κάρτα του ποδοσφαιριστή.

Η αποκάλυψη της απάτης ήρθε το Φεβρουάριο του 2008.

«Τότε πλέον πληροφορήθηκα ότι έχει μέχρι σήμερα εξαπατήσει πλήθος αθώων θυμάτων στην πόλη του Ηρακλείου, άλλοτε δηλώνοντας ότι είναι δήθεν ταξιδιωτικός πράκτορας, άλλοτε ότι είναι τάχα έμπορος αυτοκινήτων στη Γερμανία, με μεγάλη οικογενειακή εισαγωγική και εξαγωγική εταιρεία και άλλοτε ότι είναι δήθεν πιλότος γερμανικής και ελληνικής αεροπορικής εταιρείας» κατέθετε στη μήνυση του ο διεθνής.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: