Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Αχός βαρύς ακούγεται...πολλά ντουφέκια πέφτουν....

Παραλάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση από την κίνηση ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής:
Σαν να μην έφθαναν τα χάλια του ΠΑΣΟΚ και το μπέρδεμα της ηγεσίας του, στο νομό μας συμβαίνουν πρωτοφανή αλλά και τραγελαφικά πολεμικά γεγονότα μεταξύ των στελεχών του.
Η δυάδα που παριστάνει την τοπική ηγεσία, αφού διέλυσε όλες τις οργανώσεις και τη Ν.Ε., αφού επί 3.5 χρόνια που κατέχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής δεν πήρε ούτε μία πολιτική πρωτοβουλία, ούτε διατύπωσε καμία θέση για τα τοπικά ζητήματα, απροκάλυπτα πλέον, κυνηγάει λυσσαλέα όποιους δεν υποτάσσονται στον αυταρχισμό της. Λειτουργώντας το λιγότερο ως καταδότες και συκοφάντες , τα μέλη της δυάδας προσπαθούν να κρατήσουν την κομματική σφραγίδα και να επιβάλλουν τις επιλογές τους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές αδιαφορώντας για την διάλυση της παράταξης που προκαλούν.
Όσοι γνωρίζουν βέβαια τον αδίστακτο τρόπο λειτουργίας τους αλλά....
και τη νόθα διαδικασία “εκλογής” τους δεν περίμεναν κάτι διαφορετικό. Ο ένας χρησιμοποιεί το κομματικό του αξίωμα για να κλείνει δουλειές και ανεβοκατεβαίνει στην Αθήνα διευθετώντας “υποθέσεις”. Ο άλλος προβάλλει συνεχώς την κομματική ταμπέλα για παρεμβάσεις παντού, εξασφαλίζοντας ανταλλάγματα , αλλά και “αναθέσεις εργασιών”. Μόνο από την καταστροφή του χωριού του εισέπραξε 150.000€. Στην Καλλικράτεια πολλοί γνωρίζουν ότι η “εκλογή” τους επιτεύχθηκε με εκτεταμένη νοθεία των εσωκομματικών διαδικασιών.
Στόχος τους εδώ και δύο χρόνια είναι να απαλλαγούν από τον βουλευτή που δεν τους κάνει τα χατίρια και να ενισχύσουν αυτόν που τους ανέχεται, τους στηρίζει και τους καλύπτει. Αυτόν τον βουλευτή που ενώ σιωπά για τα πάντα, μονίμως ραδιουργεί και μηχανεύεται τρόπους να συντηρεί την άχρηστη παρουσία του στην πολιτική.
Τα μέσα που χρησιμοποιεί η δυάδα δεν δέχονται περιορισμούς ούτε από ηθική, ούτε από δεοντολογία, ούτε από νόμους. Ύβρεις, απειλές, συκοφαντίες, χαφιεδισμός, στημένες διαδικασίες, ψέμα και εξαπάτηση. Η συνεργασία τους με “ομοειδείς” παράγοντες άλλων πολιτικών χώρων είναι πλήρης και καθημερινή. Οι δολοπλοκίες και η προώθηση συμφερόντων, κυρίως των δικών τους, μοναδική τους ασχολία.
Η κεντρική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που γνωρίζει τα πάντα, τους ανέχεται από ατολμία και υποχωρώντας στις πιέσεις του υπουργού-προστάτη τους. Γίνεται έτσι συνυπεύθυνη για την κατάντια της παράταξης στο νομό. Της παράταξης που ενώ πριν λίγα χρόνια κυριαρχούσε στο νομό, την έφθασαν στο 29% στις περιφερειακές εκλογές και πρόσφατα στις εκλογές του επιμελητηρίου στο 13% και στις εκλογές της ΕΛΜΕ στο 0%.
Πού να βρουν την ευθιξία να παραιτηθούν και να απελευθερώσουν την παράταξη.
Η δουλειά τους να γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: