Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Συνελήφθησαν την ώρα που έσκαβαν το θησαυρό στη ΝικήτηΣτην τσιμπίδα της Αστυνομίας πιάστηκαν τέσσερις Έλληνες 42 έως 56 ετών και ένας αλλοδαπός 36 ετών, για παράνομες ανασκαφές σε χώρο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος προς ανεύρεση θησαυρού στη Νικήτη Χαλκιδικής.


Τα άτομα .....

είχαν προλάβει να ανοίξουν παράνομα τρύπα μήκους 16 μέτρων και βάθους 10 μέτρων χρησιμοποιώντας σκαπτικά μηχανήματα και ραβδοσκοπικό ανιχνευτή μετάλλων.Από το σημείο κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία, ανιχνευτές και ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο ως μέσα τέλεσης εγκληματικής ενέργειας.

Επίσης, στην κατοχή ενός 48χρονου ημεδαπού εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (7) κουτιά τα οποία περιείχαν εκατόν ογδόντα επτά και μισό (187 ½ ) ναρκωτικά χάπια.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τις, κατά περίπτωση κατηγορίες, της παράβασης του Νόμου «Περί Αρχαιοτήτων» και του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και η ΙΣΤ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια: