Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μέλη του ΣΔΟΕ, δημοσιογράφος και αστυνομικοί σε επικίνδυνη συμμορία!

Σε εξέλιξη βρίσκεται γιγάντια αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, για την εξάρθρωση τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν στην πόλη και εμπλέκονταν σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιασμού, τοκογλυφίας, απάτης, αλλά και νομιμοποίησης εσόδων, από εγκληματικές δραστηριότητες.
Τα στοιχεία σοκάρουν, καθώς μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ....47 συνολικά άτομα, ανάμεσα τους και ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης!
Στους συλληφθέντες επίσης, ανήκουν ένας γνωστός δημοσιογράφος της Βορείου Ελλάδος, ένας αστυνομικός, δικηγόροι, τραπεζικά στελέχη, και εφοριακός υπάλληλος.
Δυο ακόμα αστυνομικοί κατηγορούνται στη δικογραφία, για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.
Τα παραπάνω άτομα, άρπαζαν εκβιαστικά χρήματα, ώστε να παρέχουν «προστασία» σε  μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, από τους οποίους και έπαιρναν πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά.
Και οι 4 εγκληματικές οργανώσεις, ήταν μπλεγμένες  σε υποθέσεις τοκογλυφίας, καθώς απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή παράνομων τόκων, από ιδιώτες, στους οποίους παρείχαν διάφορα χρηματικά ποσά, ως δάνεια με υπέρμετρους τοκογλυφικούς όρους.
Τέλος, κατηγορούνται και για μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης.Τα παράνομα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν από τις παραπάνω δραστηριότητες, τα νομιμοποιούσαν παράνομα, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Σοκαριστικό είναι πως από τις παραπάνω εγκληματικές πράξεις των 4 συμμοριών, το Ελληνικό Δημόσιο στερήθηκε έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ!
Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις έρευνες σε σπίτια, διαμερίσματα και άλλους χώρους, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και των Σερρών.
Επίσης, συνεχίζονται και οι προσαγωγές ατόμων, προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων.
star.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: