Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Τέλος... Χριστουγέννων για το πλωτό δέντρο λόγω Μποφόρ

«Φτερά» έβγαλε για μία ακόμη φορά το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Παραλία της Θεσσαλονίκης. Από χτες το μεσημέρι, η μεγάλη εξέδρα με τα φωτεινά αστέρια έπαψε να αποτελεί στοιχείο του εορταστικού διακόσμου της Αριστοτέλους, αν και κανονικά έπρεπε να απομακρυνθεί μετά τις 8 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να απομακρύνουν πιο νωρίς την κατασκευή που δίχασε φέτος πολίτες και επισκέπτες, καθώς «φοβήθηκαν» τους ανέμους έντασης 8 Μποφόρ που θα πνέουν στο Θερμαϊκό αυτές τις ημέρες, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας. Ετσι, μετά το δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ, προχώρησαν άμεσα στη...
ρυμούλκηση της κατασκευής. Αλλωστε, το «χριστουγεννιάτικο δέντρο» έδειξε και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν ότι μάλλον προτιμά την καλοκαιρία και ότι δεν τα πάει και πολύ καλά με ανέμους και με κύματα.
Υπενθυμίζεται ότι ήταν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, όταν «βούλιαξε» λόγω Μποφόρ, προκαλώντας ποικίλα σχόλια για τη συγκεκριμένη επιλογή, ενώ πολλοί επισήμαιναν ότι τουλάχιστον το φωτεινό καράβι και το παραδοσιακό δέντρο ήταν πιο «σταθερά». Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει τότε η κατασκευάστρια εταιρία, η πλωτή εξέδρα είναι σχεδιασμένη ώστε να αντέχει μέχρι επτά Μποφόρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η όλη κατασκευή κόστισε περί τις 100.000 ευρώ, έξοδα που δεν πληρώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Το πλωτό δέντρο τοποθετήθηκε εκεί από τις εταιρίες HELEXPO και Attract Productions, οι οποίες ανέλαβαν το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσαν φέτος -για πρώτη χρονιά- στην πλατεία Αριστοτέλους, την οποία παραχώρησε ο δήμος στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τον Εμπορικό Σύλλογο.
Ε. Β. - αγγελιοφορος

Δεν υπάρχουν σχόλια: