Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Παπανδρέου: Εκλογή από τη βάση τον Μάρτιο - Δεν συναινώ σε άλλη πρόταση

Παπανδρέου: Εκλογή από τη βάση τον Μάρτιο - Δεν συναινώ σε άλλη πρόταση Εσωκομματικές εκλογές από τη βάση και γύρω στον Μάρτιο, δηλαδή πριν από τις εθνικές εκλογές (τις οποίες τοποθέτησε χρονικά στα τέλη Απριλίου) αλλά μετά την ολοκλήρωση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης, ήταν η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε την διάρκειας 80 λεπτών ομιλία του με απολογισμό της...
διετούς θητείας του στο τιμόνι της χώρας. Εξαπέλυσε επίθεση στα κυβερνητικά πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας και επανέλαβε τις καταγγελίες του για οργανωμένα συμφέροντα από το χώρο των ΜΜΕ.
"Βγάλτε για λίγο από το μυαλό σας τις διαδικασίες τα χρονοδιαγράμματα και τις φιλοδοξίες - θεμιτές κατά τ' άλλα- και ακούστε έναν άνθρωπο που σε 2 χρόνια τα είδε και τα έζησε όλα. Μια διετία τόσο πυκνή όσο μια δεκαετία" είπε ακετά φορτισμένος συναισθηματικά ο Γ. Παπανδρέου.

«Έμαθα τι θα πει βαθιά μοναξιά να παλεύεις μόνος σου σε ένα πολιτικό σύστημα που μέχρι πρότινος κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου και με μια βολεμένη ολιγαρχία του πλούτου» συνέχισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: "Ούτε λυπάμαι ούτε μετανιώνω αλλά είμαι περήφανος που έδωσα μια τόσο κρίσιμη μάχη για την Ελλάδα σε όλα τα μέτωπα. (...) Πολλοί περιμένουν να μιλήσω για επόμενη μέρα. Δεν θα το κάνω έτσι. Γιατί επόμενη μέρα για ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει αν δεν σωθεί η χώρα».


Εσωκομματικές εκλογές τον Μάρτιο

«Με βάση τις θέσεις μου και τις συζητήσεις που έχουμε κάνει, πιστεύω», είπε ο κ. Παπανδρέου κλείνοντας την ομιλία του «ότι η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις ανάγκες της χώρας και στην κρίσιμη διαπραγμάτευση που βρίσκεται μπροστά μας στις επόμενες εβδομάδες».
«Προχωρούμε στην εκλογή πριν από τις εθνικές εκλογές δηλαδή γύρω στο Μάρτιο, με εκτίμηση για τις εθνικές εκλογές τα τέλη Απριλίου (...) Δεν θα συνεναίσω σε άλλη πρόταση που δεν συνάδει με τις ανάγκες της χώρας και τις δημοκρατικές κατακτήσεις, όπως είναι η εκλογή από τη βάση και τους πολίτες», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.
«Κάποιοι θεωρούν την ευγένεια αδυναμία»
Σε μία από τις αρκετές «προσωπικές»αναφορές του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Πολλοί θεωρούν την ευγένειά μου αδυναμία. Έχω πάρει τις πιο δύσκολες αποφάσεις των τελευταίων δεκαετιών. Έχω απωθήσει προσωπικές φιλοδοξίες, έχω συγκρουστεί με συμφέροντα και στις συνεχείς συκοφαντίες απέναντι στην οικογένειά μου θα απαντήσω με μια φράση του Ανδρέα ΄Εμένα θέλετε να χτυπήσετε. Εδώ είμαι. Χτυπήστε με"».
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63603139

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΥΚΑ:50+1 σημαίνει ακύρωση των εκλογών, σχηματισμός νέων σχημάτων και εκλογές. Είναι ευκαιρία να διδάξουμε δημοκρατία όλο τον κόσμο και να τους αποδείξουμε ότι στη Δημοκρατία οι λαοί δεν εγκλωβίζονται σε ΄μέτριες΄ από το σύστημα προτεινόμενες επιλογές αλλά μπορούν να τις αποσύρουν και να αναζητούν αυτό που τους εκφράζει.
Εκπομπή για τη λευκή ψήφο δεν έχει γίνει ποτέ, γιατί;
Γιατί το κρύβουν επιμελώς όλοι οι δημοσιογράφοι;