Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ


458 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ - ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ

Στο δρόμο βγήκαν οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων στον δρόμο Ποταίδαιας – Κασσανδρείας, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή του ποσού των απαλλοτριώσεων που φθάνει συνολικά τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ.  Οι ιδιοκτήτες συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Σάνη ζητώντας άμεση αποπληρωμή των...
απαλλοτριωμένων εκτάσεων.

Ιδιοκτήτες από την Ποτίδαια, τη Ν.Φώκαια, την Άθυτο και την Κασσάνδρεια δηλώνουν ότι ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι και αδυνατούν να περιμένουν επί μακρόν, πότε το ταμείο θα αποπληρώσει τις απαλλοτριώσεις. Οι αρμόδιοι ρίχνουν την ευθύνη στους υπαλλήλους του ταμείου, η οποίοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ωστόσο οι ιδιοκτήτες ζητούν άμεσα λύση, καθώς η οικονομική ζημία που υπέστησαν από τις απαλλοτριώσεις καλλιεργήσιμων εκτάσεων είναι μεγάλες.

Συνολικά οι ιδιοκτήτες ανέρχονται στους 458 και το οφειλόμενο ποσό στον καθένα κυμαίνεται από 5.000 έως 150.000 ευρώ. Οι ίδιοι πάντως ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι αντίθετοι με την υλοποίηση του μεγάλου οδικού άξονα που θα δώσει νέα αναπτυξιακή προοπτική στη χερσόνησο της Κασσάνδρας.








Το έργο «Κατασκευή οδικού Τμήματος Ποτίδαια – Κασσάνδρεια» μήκους 17 χλμ. εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013 με 80.000.000 €.


Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή, μήκους 17 χιλιομέτρων, του οδικού τμήματος Ποτίδαια Κασσανδρεία, εκ των οποίων στα πρώτα 5,5 χλμ. πρόκειται να γίνει διαπλάτυνση του υφισταμένου δρόμου ενώ τα υπόλοιπα 11,5 χλμ. θα κατασκευαστούν σε νέα χάραξη.

Η σύνδεση του οδικού τμήματος με το υπάρχον δίκτυο οδών γίνεται μέσω δύο ανισόπεδων κόμβων, ενός στην περιοχή Φώκαιας και του άλλου στην περιοχή της Κασσανδρείας.
halkidikinews.gr



Της Μαρίας Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: