Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

3.500 χιλιάδες συνομιλίες που 'καίνε' κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ...

«Πρόσβαση» προκειμένου να προσεγγίσουν ακόμη και τον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες αναζητούσε το κύκλωμα και πιο συγκεκριμένα ο 58χρονος επιχειρηματίας Μ. Κ, ο οποίος συνελήφθη φερόμενος ως αρχηγός κυκλώματος τοκογλύφων και εκβιαστών.

Σύμφωνα ...πάντα με τη δικογραφία, αφού είχε εξασφαλίσει «εσωτερική πληροφόρηση» ακόμη και από ανώτατους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ αλλά και επαγγελματίες... δημοσιογράφους,ο 58χρονος θεώρησε ότι μπορεί να χτυπήσει ακόμη και την πόρτα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος προΐσταται της συγκεκριμένης Αρχής.


Ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ έχει καταγράψει περισσότερες από 3.500 χιλιάδες συνομιλίες και από αυτές αποκαλύπτονται οι σχέσεις που διατηρούσαν τα μέλη του κυκλώματος με στελέχη του ΣΔΟΕ καθώς και οι διασυνδέσεις τους με τα κυκλώματα των παράνομων στοιχημάτων.

Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία που είχε ο Μ. Κ με τον Χ. Π, επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, έπειτα από καταγγελία που έγινε στις διωκτικές αρχές για τη δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος.

Ο κ. Π φέρεται να τηλεφωνεί στον 58χρονο, προκειμένου να τον ενημερώσει για μία καταγγελία που έγινε σε βάρος του, ενώ οι συνομιλίες γίνονται σε πολύ φιλικό τόνο.

Διάλογοι

Κ: Ελα, Χρήστο

Π: Αγορίνα μου, τι κάνεις;

Κ: Καλά, παλικάρι μου. Πώς είσαι;

Πς: Κάπου σε είδα εσένα. Κάπου.

Κ: Σώπα ρε.

Π: Από παλιά.

Κ: Πολύ παλιά.

Π: Ανώνυμα. Θα το δω αύριο θα σε πω πότε είναι ακριβώς. Αλλά απ' ό,τι έριξα μια ματιά δεν, «πα...ριές» λέει τώρα κάποιος καλοθελητής.

Κ. Καταγγελία δηλαδή;

Π. Ναι, ναι.

Μ' αυτόν τον τρόπο φέρεται να «προειδοποιεί» ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ τον Μ την επόμενη ημέρα δίνει πλήρη αναφορά για το περιεχόμενο της καταγγελίας την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει «πα...ριά»!

Π: Το είδα.

Κ: Ναι.

Π: Μια «πα...ριά» είναι.

Κ: Καταγγελία τίποτε;

Π Ναι, ναι. Τον 8ο του 10.

Κ: Κατάλαβα, κατάλαβα.

Π: Ανώνυμη, ανώνυμη. Κάτσε λίγο να σου πω, την είχα εδώ τώρα και την έβαλα μέσα εγώ. Μισό λεπτό, ρε φίλε.

Κ: Ναι, αγόρι μου, περιμένω.

Π: Ναι, να. Ο τάδε ιδιοκτήτης του ν.κ., κατάλαβες, «Θεσσαλονικιά».

Κ Ναι ναι.

Π: Απέκτησε μεγάλη ακίνητη περιουσία με παράνομο τρόπο, τοκογλυφία, εκβιασμοί, συνεργοί του είναι τέσσερις κουμπάροι και δύο δικηγόροι. Ξύσ' τ' αρχί... σου με γκασμά.

Κ: (Γέλια). Τι μ... είναι ρε.

Π: (Γέλια). Είναι αχρέωτη. Ακόμη την κρατάω εγώ, θα τα πούμε από κοντά.

Για το ίδιο θέμα φέρεται ότι ο Μ. Κ έχει ενημερωθεί και από τον πρώην διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ3, Γ. Φ.

Κ: Με πήρε και ο Φ λέει έτσι κι έτσι. Του λέω «με τον Χρήστο είμαστε αδέρφια», του λέω.

Χαρακτηριστικές είναι και οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί μεταξύ του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 και του Μ Κ, ο οποίος αναζητούσε πληροφορίες για το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Λ Μ, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε.
Δύο ημέρες μετά την αυτοκτονία του επιχειρηματία οι δύο άνδρες συζητούν στο τηλέφωνο:

Κ: Καλά ρε τα έμαθα. Εντάξει.

Φ: Εμαθα κι εγώ περισσότερα.

Κ: Για πες μου.

Φ: Λοιπόν αυτός πριν πέσει πυροβολήθηκε με τ' αεροβόλο.

Κ: Ποιος;

Φ: Ο συχωρεμένος.

Κ: Σώπα ρε. Δεν το ήξερα αυτό.

Φ: Αυτό βγήκε, αυτό βγήκε.

Κ: Πήγε ν' αυτοκτονήσει με αυτόν τον τρόπο δηλαδή.

Φ: Και στο σημείωμα που γράφει λέει, σαν ποίημα το έχει γράψει.

Στην ίδια τηλεφωνική συνομιλία ο Μ Κ χαρακτηρίζει τον επιχειρηματία που αυτοκτόνησε ως «καταπληκτικό παιδί», λέγοντας μάλιστα ότι «τον αγαπούσε σαν αδερφό του».

Κ: Τον βοήθησα 1.000 φορές. Οταν σου λέω χίλιες, χίλιες. Οπως βοηθάω εσένα, αλλά με πολύ μεγαλύτερο «μπακράουντ».

Στη συνέχεια ο 58χρονος αναφέρει ότι «δεν άντεξε να πάει στην κηδεία», καθώς, όπως καταγράφεται στη συνομιλία, «πήρε χάπι ηρεμιστικό και πάλι δεν ήταν καλά».
Πέντε ημέρες μετά την παραπάνω συνομιλία οι δύο άνδρες ξανασυζητούν στο τηλέφωνο. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας προκύπτει ότι οι δύο άνδρες είχαν και χρηματικές συναλλαγές. Ο δημοσιογράφος φέρεται να μεσολαβεί και στις «εξυπηρετήσεις» που έκανε ο 58χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία δάνειζε με τοκογλυφικούς όρους.

Φ: Με παρακάλεσε το εξής ο Βαγγέλης. Εάν μπορεί μέχρι την Παρασκευή

Κ: Ναι.

Φ: Να έχει ένα 50άρικο και να δίνει αντί για πέντε να δίνει 7,5, που τα χρειάζεται τώρα. Θα μου στείλει εμένα το χαρτάκι από την Αθήνα. Επειδή εγώ Παρασκευή το πρωί θα φύγω.

Κ: Δεν μπορώ να σου απαντήσω τώρα, με βρίσκεις έξω.

Σε άλλη συνομιλία που έχει ο Μ Κ με το δημοσιογράφο αναζητά τρόπο ώστε να προσεγγίσει τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Π. Νικολούδη, πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Μάλιστα ο 58χρονος επιχειρηματίας ν' ανησυχεί για κάποια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μάλιστα ο δημοσιογράφος τηλεφωνεί από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».

Φ: Το άλλο που σου λέγανε, για να μη λέμε πολλά, ότι είναι στη Θεσσαλονίκη και ότι κάνουν και ράνουν.

Κ: Ναι.

Φ: Τα έδωσα τα στοιχεία χτες, 12 η ώρα έχω ραντεβού τώρα, πάω επάνω. Και πάνω εκεί θα γυρίσω και το θέμα το τρίτο.

Κ: Ωραία, θα με πάρεις να με πεις. Ετσι, αγόρι μου;

Φ: Εντάξει.

Κ: Πες μου κάτι. Στην αυτήν την ανεξάρτητη αρχή επάνω αυτή του ελέγχου που είναι κάποιος Ν, έχεις καμιά πρόσβαση;

Φ: Δεν ξέρω, αλλά να μάθω όμως.

Κ: Για μάθε τι κινείται εκεί. Υπάρχει λόγος. Θα σε πω μόλις έρθεις...

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: