Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ανακοινώσεις στις 11:00 για το μεγάλο κύκλωμα της Θεσσαλονίκης

Σάλο συνεχίζει να προκαλεί στη Θεσσαλονίκη η εξάρθρωση τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Στις 11 το πρωί θα ανακοινωθούν περισσότερα στοιχεία για τη δράση των κυκλωμάτων από το διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο Αθηναγόρα Παζαρλή.
Μέχρι στιγμής, οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος 53 ατόμων, που ...
συνελήφθησαν τα τελευταία 24ωρα σε διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες), κατάχρηση εξουσίας, αρπαγή και οπλοκατοχή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το βράδυ, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, οι οποίες στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι σε βαθμό κακουργήματος, παραπέμφθηκαν στον Γ’ ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, αύριο, Παρασκευή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ των συλληφθέντων είναι ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης, εφοριακός υπάλληλος, δύο τραπεζικά στελέχη και πρώην τραπεζικό στέλεχος, τραπεζικός υπάλληλος, δύο δικηγόροι, εν ενεργεία και απότακτος αστυνομικός, δημοσιογράφος και ένας υπάλληλος ΠΑΕ.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, μέλη της μιας εγκληματικής οργάνωσης απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα, για παροχή «προστασίας», από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, και οι τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν σε υποθέσεις τοκογλυφίας, καθώς απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή παράνομων τόκων, από ιδιώτες, στους οποίους παρείχαν διάφορα χρηματικά ποσά, ως δάνεια με υπέρμετρους τοκογλυφικούς όρους, ενώ ενέχονται και σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης.
http://www.star.gr/ellada_kosmos/126451

Δεν υπάρχουν σχόλια: