Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Νίκη από τον πρώτο γύρο για τον Πούτιν “δείχνουν” τα exit polls

Με ποσοστό που αγγίζει το 58% φαίνεται πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επανεκλεγεί πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Με καταμετρημένο το 61,2&% των ψήφων όλα δείχνουν πως Β. Πούτιν θα καταφέρει να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.
Ειδικότερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκεντρώνει ...το 58,3 με 59,3%, ακολουθούμενος από τον ηγέτη των κομμουνιστών Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με 17,7 έως 18,2%.

Την πεντάδα των υποψηφίων συμπληρώνουν ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μιχαήλ Πρόχοροφ, που συμμετείχε ως αυτοπροταθείς ανεξάρτητος υποψήφιος κι έκανε την έκπληξη των εκλογών καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με 9,2 έως 9,6%.
Ακολουθούν ο υπερεθνικιστής ηγέτης Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, πρόεδρος του Φιλελεύθερου - Δημοκρατικού Κόμματος με 7,4% και ο πρόεδρος της "κεντροαριστερής" "Δίκαιης Ρωσίας" Σεργκέι Μορόνοφ με 4,3%.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής η συμμετοχή στις εκλογές ξεπέρασε το 56%.

«Εκλογές βίας και νοθείας»


Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το
Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο Reuters, ανεξάρτητοι διεθνείς παρατηρητές κάνουν λόγο για όργια νοθείας καταλογίζοντας στο επιτελείο του Βλαντιμίρ Πούτιν μετακινήσεις ψηφοφόρων από περιφέρεια σε περιφέρεια με σκοπό να διπλοψηφίσουν ή και να τριπλοψηφίσουν ενώ κάνουν λόγο και για εκφοβισμό ψηφοφόρων, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές στη Ρωσία τις «πιο βρώμικες στην ιστορία».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: