Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Απίστευτη κόντρα Σαχινίδη – Ροντούλη στη Βουλή

 
Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η κύρωση της νέας δανειακής σύμβασης με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριο Ροντούλη να ανταλλάσουν βαρείς χαρακτηρισμούς με αφορμή την καταγγελία του δεύτερου περί ύπαρξης «μυστικής και απόρρητης» συμφωνίας μεταξύ... Ελλάδας και Φινλανδίας για τις εμπράγματες εγγυήσεις.
Αναλυτικά, ο κ. Ροντούλης χαρακτήρισε «ψεύτη» τον κ. Σαχινίδη ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη τέτοιας σύμβασης και κατέθεσε δημοσιεύματα και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Φινλανδικό Τύπο σύμφωνα με τα οποία ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και η Φιλανδή ομόλογός του υπογράφουν – όπως υποστηρίζει ο κ. Ροντούλης -  τις εγγυήσεις που ζητούσαν οι βορειο-ευρωπαίοι προκειμένου να συμμετέχουν στο μηχανισμό στήριξης.


Ο κ. Σαχινίδης επέμεινε  ότι «Δεν υπάρχει σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Φινλανδίας» και ανταπέδωσε τους χαρακτηρισμούς λέγοντας «Δεν είμαι ψεύτης εσείς είστε συκοφάντης. Με τις ασχήμιες σας προσβάλλετε το κοινοβούλιο».


Ο κ. Ροντούλης επανήλθε λέγοντας «Είστε τσάμπα μάγκας το κάνετε γιατί ξέρετε καλά ότι η συμφωνία είναι απόρρητη και μυστική» ενώ απαντώντας στον κ. Σωκράτη Ξυνίδη - ο οποίος εκτός μικροφώνου τον αποκάλεσε τραμπούκο - είπε «εσάς γομαρόμυγα σας τσίμπησε;»
protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: