Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ -VIDEO-

halkidikinews.gr
- ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ
- "ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΙ" ΟΙ ΤΑΡΑΞΙΕΣ
- ΕΣΠΑΣΑΝ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
- "ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΦΑΣΑΡΙΕΣ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΤΑΣ

Δεν αποφεύχθηκαν τα....


επεισόδια στις Σκουριές ανήμερα της εθνικής εορτής, καθώς οι επιτροπές αγώνα των αντιδρώντων στα μεταλλεία είχαν προγραμματίσει συλλαλητήριο μετά την παρέλαση.

Οι εικόνες πολέμου στις Σκουριές ήταν αναμενόμενες, γι΄αυτό κι από νωρίς διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν πιάσει τις εισόδους των Σκουριών.

Οι αντιδρώντας στην μεταλλουργία χρυσού, που είχαν «χάσει» τα εδάφη των Σκουριών την περασμένη εβδομάδα από τους εργαζόμενους στα μεταλλεία, σήμερα προσπάθησαν να «εκπορθήσουν» τους οχυρωμένους μεταλλωρύχους. Αν και ανάμεσα στους αντιδρώντες ήταν και κάτοικοι που θέλησαν να επισκεφθούν την περιοχή ειρηνικά, τελικά έπεσαν και οι ίδιοι θύματα ενός οργανωμένου σχεδίου...


Με τις αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν περίπου 400 άτομα, που σύμφωνα με πληροφορίες ήρθαν κι από άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Οι αντιδρώντες ξεκίνησαν «κλεφτοπόλεμο» με τα ΜΑΤ μέσα στο δάσος, ενώ έγινε χρήση χημικών, όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο στη περιοχή Χοντρό Δέντρο της Μεγάλης Παναγίας.

"Μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή μας, που ήρθαν οργανωμένοι με σίδερα και ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, προκάλεσαν αυτά τα επεισόδια, τα οποία όλοι καταδικάζουμε. Είναι ανεπίτρεπτο μια μειοψηφία να θέλει να επιβληθεί. Ζητήσαμε την παρουσία της αστυνομίας γιατί υπήρξε επίθεση με ανρθώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με το δήμο μας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί" ανέφερε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας.

Οι αντιδρώντες έσπασαν δύο αστυνομικά οχήματα γι΄αυτό έγιναν προσαγωγές υπόπτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ελέγχους της αστυνομίας βρέθηκαν σε σάκους αντιδρόντων μολότοφ, κανπογόνα και άλλα αντικείμενα.Τραυματίστηκαν ελαφρά κάποια άτομα από τις συγκρούσεις με την αστυνομία.


halkidikinews.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια: