Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Εκλογικό επίδομα και για υπαλλήλους ΟΤΑ και Τυπογραφείου



Χορήγηση της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης και στους υπαλλήλους των περιφερειών, δήμων και του εθνικού τυπογραφείου που αποδεδειγμένα εργάζονται για την διεξαγωγή των εκλογών αποφάσισαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών Τάσος Γιαννίτσης και Φίλιππος Σαχινίδης αντίστοιχα.
Σημειώνεται ότι την συγκεκριμένη αποζημίωση λάμβαναν μόνο... οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και οι αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής, γραμματείς, έφοροι κλπ.


Όμως, με την συγκεκριμένη προσθήκη στο νομοσχέδιο για την τοπική ανάπτυξη προβλέπεται ότι «η ανωτέρω αποζημίωση υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις καθώς και σε φορολογία εισοδήματος» κάτι που έως σήμερα δεν ίσχυε καθώς ήταν αφορολόγητη.


Επιπροσθέτως, «το ύψος και ο τρόπος καταβολής» θα καθοριστούν νε κοινή υπουργική απόφαση των Εσωτερικών και Οικονομικών.


Να σημειωθεί ότι με πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΠΟΕ- ΟΤΑ είχε εξαγγείλει «την απόφαση αποχής των εργαζομένων των ΟΤΑ Α βαθμού από κάθε εργασία που συνδέεται με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των επερχόμενων εκλογών».
protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: