Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Έπιασαν στα πράσα στελέχη του Υπ. Ανάπτυξης

Σε υπόθεση εκβίασης πολύ γνωστού επιχειρηματία ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ναυπλίου, προκειμένου να προωθηθεί το «έργο» του, εμπλέκονται δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης. Πριν από λίγη ώρα (14:00), η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε εναντίον τους...
διώξεις για τα αδικήματα της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος και της εκβίασης επίσης σε βαθμό κακουργήματος.
Είχε προηγηθεί, μία ημέρα νωρίτερα, επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 120.000 ευρώ.
Όπως και στην περίπτωση των διεφθαρμένων υπαλλήλων του υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α. Καλλιθέας, οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε έκδοση διάταξης δημοσιοποίησης των ονομάτων των δύο συλληφθέντων. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Λιάκο του Ηλία (γεννηθείς στις 19-10-1951) και Κωνσταντίνο Καζαζάκη του Ιωάννη (γεννηθείς στις 17-7-1951).
Οι εκβιάσεις και το ραντεβού
Σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας αλλά και τις μαρτυρίες του επιχειρηματία, τα δύο επίορκα στελέχη του υπουργείου τον προσέγγισαν λίγο αφότου εκείνος υπέβαλε τα δικαιολογητικά για την έγκριση επιχορήγησης για τουριστική επένδυση την οποία επιθυμούσε να κάνει στον Νομό Αργολίδος. Σε κατ' ιδίαν συναντήσεις τις οποίες είχαν μαζί του διεμήνυσαν ότι σε περίπτωση που επιθυμούσε να προχωρήσει η «υπόθεσή του», τότε εκείνος όφειλε να τους καταβάλει 120.000 ευρώ.
Το ραντεβού κλείστηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 12ης Μαρτίου, πολύ κοντά στον σταθμό του Κεραμεικού στην Αθήνα. Παρόντες ήταν ο επιχειρηματίας και τα δύο στελέχη του υπουργείου. Λίγο μετά την παράδοση της τσάντας με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, επενέβησαν άνδρες της Ασφάλειας, οι οποίοι και συνέλαβαν τους κατηγορούμενους. Ακολούθησε, σήμερα, η προσαγωγή τους ενώπιον του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης και η παραπομπή τους σε ανακριτή, όπου και θα κληθούν να απολογηθούν για τα δύο κακουργήματα. 
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: