Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

«Δεν είναι υπερβολικές οι θυσίες των Ελλήνων»!


«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ένα νέο πακέτο στήριξης». Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ... «ξαναχτυπά», ελάχιστες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup που θα επικυρώσει και τυπικά τη νέα δανειακή σύμβαση προς τη χώρα μας.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο χερ Σόιμπλε τονίζει ότι η χώρα μας «αποφάσισε και υλοποιεί πολύ δύσκολα μέτρα», αλλά … «όχι τόσο δύσκολα όσο άλλες χώρες που μπήκαν στην ΕΕ». Και φέρνει ως παράδειγμα τις θυσίες στις οποίες εξαναγκάστηκαν οι Εσθονοί, οι Σλοβένοι και οι Σλοβάκοι για να … μπουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια! «Οι θυσίες, που ζητήθηκαν από τους Έλληνες για να μείνουν στο ευρώ, δεν είναι υπερβολικές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Σόιμπλε, ο οποίος μας υπενθύμισε ότι «ο κατώτατος μισθός έφθασε στο επίπεδο αυτού των Ισπανών».


Όσον αφορά στο «τρέχον», δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας το χαρακτήρισε «ρεαλιστικό, όχι αισιόδοξο και πάντως βασισμένο στις αναλύσεις της τρόικας (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ), για το οποίο όμως «δεν μπορεί να δοθεί εγγύηση επιτυχίας 100%».


Τέλος ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία «ούτε προτίθεται, ούτε μπορεί να εξουσιάζει την Ευρώπη».
protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: