Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Από τη Μαφία του ΙΚΑ στα Eurofighter

Η αρχηγός της σπείρας του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Καλλιθέας κατοικούσε τελικά στο Μοσχάτο και το όνομά της είναι Mπουραζάνη Ελένη του Ανδρέα. Την ώρα που εισέβαλαν στο σπίτι της οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας ο σύζυγός της, προσπάθησε να διαφύγει, πηδώντας από το παράθυρο και κρατώντας στα χέρια του ένα κουτί (pampers) που περιείχε 1 εκατομμύριο....
ευρώ.

ΦΩΤΟ: Τα χρήματα που κατασχέθηκαν
ΦΩΤΟ: Τα χρήματα που κατασχέθηκαν
Στην ηγετική ομάδα της σπείρας συμπεριλαμβάνεται και η Χριστίνα Πατεράκη, η οποία είναι αδερφή του εμπλεκόμενου στην υπόθεση πώλησης μαχητικών αεροσκαφών, τύπου Eurofighter, στην ελληνική πολεμική αεροπορία, Γιώργου Πατεράκη. Πρόσωπο που στο παρελθόν απασχόλησε τα ΜΜΕ με τις διασυνδέσεις του και την διαπλοκή του με πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης Καραμανλή...

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης που αφορά το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τόσο σκοντάφτουμε πάνω σε ονόματα πρωταγωνιστών σκανδάλων… Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι συλληφθείσες υπάλληλοι, που συνυπηρετούσαν επί 20ετία, κατείχαν σημαντικές θέσεις στα Τμήματα Μητρώου, Παροχών και Οικονομικού συνυπήρχαν στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Έτσι, καταλαμβάνοντας όλα τα σχετικά πόστα ήταν αδύνατο να γίνει αντιληπτή η απάτη.

Τα ονόματα των επτά πρωταγωνιστών στο σκάνδαλο, μεταξύ αυτών και η υπάλληλος του ΙΚΑ Λακωνίας είναι τα εξής:Ο Πατεράκης εισέπραττε «μαϊμού» κονδύλια από το ΙΚΑ

Άμεσα εμπλεκόμενος στη Μαφία του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων φέρεται, κατά τη δικαστική
έρευνα, να είναι ο Γ. Πατεράκης, καθώς και άλλα μέλη της οικογενείας του. Κατά τις ίδιες πηγές, ο Γ. Πατεράκης, εξαίρετο μέλος του κυκλώματος διαπλοκής με βασικά κυβερνητικά στελέχη της περιόδου κυβερνήσεως Καραμανλή, φέρεται να εισέπραττε «μαϊμού» κονδύλια από το ΙΚΑ μέσω της αδερφής του.

Αυτό και μόνο το στοιχείο προσδίδει στην υπόθεση υπεξαίρεσης, πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ, διαστάσεις διαχρονικού σκανδάλου, με πολλά πλοκάμια που οδηγούν αναπόφευκτα στις υπόγειες διαδρομές του θεσμικού υποκόσμου. Της διαπλοκής δηλαδή μεταξύ κρατικών στελεχών, προμηθευτών, κυβερνητικών στελεχών.


Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα σε βάρος των συνολικά επτά ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση απάτης εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας.

Τέσσερις γυναίκες υπάλληλοι του Οργανισμού με τους συζύγους τους και μία πρώην υπάλληλο του ΙΚΑ Λακωνίας αντιμετωπίζουν πλέον βαρύτατες κατηγορίες για:

Α) απάτη σε βάρος του Δημοσίου
Β) υπεξαίρεση στην υπηρεσία
Γ) πλαστογραφία
Δ ) εγκληματική οργάνωση
Ε) ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


(Τα οχήματα που κατασχέθηκαν)

Παράλληλα η Εισαγγελία εξέδωσε διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, ενώ προχώρησε και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος πρώην υπαλλήλου του ΙΚΑ που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή στον οποίο θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η απάτη σε βάρος του ΙΚΑ αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Η δράση της ομάδας φαίνεται ότι ξεκίνησε το 2003, ενώ ήδη έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 500 περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εμπλεκόμενοι φέρονται να εξέδιδαν πλαστά πιστοποιητικά για να εξασφαλίσουν επιδόματα ή άλλες παροχές οι δήθεν δικαιούχοι.

Στη συνέχεια φέρονται να εισέπρατταν τα ανάλογα ποσά, είτε σε συνεργασία με τους «δικαιούχους», ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α, αποδίδοντάς τους μέρος των παρανόμως χορηγηθέντων ποσών, είτε μοιράζονταν μεταξύ τους τα ποσά. Μάλιστα πολλές φορές κατά την αστυνομία εμφανίζονταν ως «δικαιούχοι» οι ίδιες, αλλά και συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούσαν κυρίως παροχές και επιδόματα τοκετών, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, νοσηλείας, λουτροθεραπείας και αποκλειστικών νοσηλειών.

Ο Πατεράκης, τα Eurofighter και οι φιλίες...

Tα τελευταία δύο χρόνια επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, ο Γ. Πατεράκης πρωταγωνιστεί στο... παρασκήνιο όσον αφορά τις αμυντικές προμήθειες, παρότι δεν ευδοκιμεί στις επίσημες θέσεις που κατά καιρούς τοποθετείται.

Πρωτοεμφανίζεται στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ως στέλεχος της γερμανικής εταιρείας DASA, η οποία και αναλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των F-4.

Aπό το 1998 έως το 2003 που η DASA έχει συγχωνευτεί με άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες και έχει μετονομαστεί σε EADS ο Γ. Πατεράκης πρωτοστατεί στην πώληση του Euro fighter εκπροσωπώντας τα γερμανικά συμφέροντα μέσα στο συγκεκριμένο κονσόρτσιουμ.

Tο 2003 ο κ. Πατεράκης απομακρύνεται από το γραφείο της EADS στην Eλλάδα αλλά συνεχίζει να ενδιαφέρεται για το πρόγραμμα του Eurofighter.

Στο μεταξύ κατά την προεκλογική περίοδο ο Γ. Πατεράκης γνωστοποιεί στη Γερμανία τις φιλικές σχέσεις που έχει αναπτύξει με τον Θ. Pουσόπουλο, επιτυγχάνοντας ραντεβού, μεταξύ ανώτατου στελέχους της EADS, με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό. O Γ. Πατεράκης συνεχίζει να εργάζεται για την προώθηση του Eurofighter.

Tο 2005 ο Γ. Πατεράκης τοποθετείται από τον γερμανικό όμιλο Thyssen ως διευθύνων σύμβουλος των Nαυπηγείων Σκαραμαγκά, αλλά έπειτα από πέντε μήνες οι Γερμανοί τον απομακρύνουν!

Eν συνεχεία όμως δύο μήνες μετά την απομάκρυνσή του από τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά σε ευρεία σύσκεψη που έγινε αρχές του καλοκαιριού στο υπουργείο Eθνικής Άμυνας για το μέλλον των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά η Thyssen εμφάνισε τον Γ. Πατεράκη ως σύνδεσμό της με τις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες...

Eν συνεχεία ακολούθησαν οι καλοκαιρινές διακοπές του Γ. Πατεράκη με τον Θ. Pουσόπουλο στην Kεφαλονιά και την Kρήτη προκαλώντας ποικίλα σχόλια στον Tύπο. O τότε υπουργός Eπικρατείας, υπερασπιζόμενος τις προσωπικές του επιλογές, επιχείρησε να εμφανίσει τον Γ. Πατεράκη ως έναν απλό αντιπρόσωπο κυλιόμενων σκαλών και ασανσέρ που έχει προ πολλού πάψει να ασχολείται με την εμπορία οπλικών συστημάτων. Oι ισχυρισμοί Pουσόπουλου έπεσαν αμέσως στο κενό, καθώς ακολούθησαν στοιχεία και ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι ο Γ. Πατεράκης συνεχίζει να έχει εμπλοκή στον χώρο των εξοπλισμών.


Ο Πατεράκης η Τσέκου και η υπόθεση Ζαχόπουλου

Απ’ ότι φαίνεται ο Γ. Πατεράκης δεν είναι μπλεγμένος μόνο σε σκοτεινές υποθέσεις όπως η Μαφία του ΙΚΑ ή για την ιστορία των Eurofighter. Κατάφερε να συνδυάσει το όνομά του με την υπόθεση Ζαχόπουλου, όσον αφορά εκείνο το μέρος της υπόθεσης που έχει σχέση με την Τσέκου.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε ένα κείμενο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου 2008 και που αφορά το περίεργο «Τρίγωνου του Διαβόλου», μεταξύ Θέμου Αναστασιάδη, Εύης Τσέκου και Γ. Πατεράκη.Η ανακοίνωση της οικονομικής αστυνομίας για την εξάρθρωση:Γνωστή τραγουδίστρια στα δίχτυα των λησταρχίνων του ΙΚΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, μία γνωστή τραγουδίστρια, η οποία έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, έπεσε θύμα απάτης των λησταρχίνων του Ι.Κ.Α. Καλλιθέας. Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της τραγουδίστριας, εν αγνοία της, άνοιξαν καρτέλα και εξέδιδαν αποφάσεις για χορήγηση παροχών... Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πρόκειται για τη Χαρούλα Λαμπράκη. 
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: