Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ποιοι θα ακολουθήσουν Καστανίδη και Κατσέλη στο νέο τους κόμμα...

Ένα κόμμα σφήνα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς θα εξαγγείλουν αύριο το μεσημέρι στην Αίγλη του Ζαππείου η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης.
Μαγιά της νέας αυτής πολιτικής προσπάθειας θα ...
αποτελέσουν διαγραμμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στελέχη που έχουν αποχωρήσει ή πρόκειται να αποχωρήσουν μετά την επικράτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του κόμματος.

Εως σήμερα, σίγουροι θεωρούνται μεταξύ άλλων οι: Λάμπρος Μίχος (Β΄Αθήνας), Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος (Αχαΐας), Μαρία Κυριακοπούλου (Αχαΐα), Κυριακή Τεκτονίδου (Α' Θεσσαλονίκης), Γιώργος Κασσάρας (Δωδεκανήσου), ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις με ορισμένους από τους διαγραμμένους του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να προσανατολίζονται προς τη ΔΗ.ΜΑΡ., αλλά και εν ενεργεία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκτιμούν ότι δεν θα έχουν καμία τύχη στο κόμμα στις επόμενες εκλογές. Βεβαίως για τους τελευταίους υπάρχει το πρόβλημα της ψήφου στη νέα δανειακή σύμβαση που θα πρέπει να ξεπεραστεί με κάποιο τρόπο.

Το όνομα του κόμματος δεν αποκαλύπτεται ακόμη παρά το γεγονός ότι ήδη κυκλοφορεί ως... σίγουρο το «Δημοκρατικός Σοσιαλισμός». Αυτό που διαψεύδεται είναι η πληροφορία ότι το «σήμα» του θα είναι ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Αντιθέτως επισημαίνεται ότι θα έχει πρασινωπή απόχρωση.

Σε ότι αφορά στην ηγεσία του νέου πολιτικού σχηματισμού ακόμη δεν έχει κλείσει οριστικά το ποιός θα είναι πρόεδρος του κόμματος και ποιος θα ηγείται στη Βουλή. Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι ρόλοι θα κατανεμηθούν, αντίστοιχα στην κυρία Κατσέλη και στον κ. Καστανίδη.

Βεβαίως, κομβικό σημείο είναι το αν θα συγκεντρωθούν 10 βουλευτές προκειμένου να αναγνωριστεί ως κόμμα από τον κανονισμό της Βουλής ώστε να έχει πρόεδρο κοινοβουλευτικής ομάδας, γραφεία και όλα τα άλλα πολιτικά προνόμια στη λειτουργία της Βουλής που σήμερα δεν έχουν ούτε ο κ. Φώτης Κουβέλης της ΔΗ.ΜΑΡ., ούτε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η ιδεολογικές του αρχές θα παραπέμπουν στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και το κρισιμότερο όλων θα είναι η στελέχωση των ψηφοδελτίων σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή iefimerida.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: