Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Δημοσίευμα βόμβα της Wall Street Journal για την Ελλάδα

Έντονη πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, μετά τις εκλογές, προβλέπει η Wall Street Journal, η οποία σε δημοσίευμα της υποστηρίζει ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν Σταλινικούς και Νεοναζί.
Με εκτενή αναφορά...
στα επεισόδια κατά τη διάρκεια των παρελάσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και στις αντιδράσεις των πολιτών για τα μέτρα λιτότητας και σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων στις δημοσκοπήσεις, το δημοσίευμα εκφράζει έντονες ανησυχίες για την πολιτική κατάσταση που θα επικρατήσει στην Ελλάδα μετά τις εκλογές. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο ακόμα και για δημόσια εξέγερση.
«Οι εκλογές αν και δεν έχουν ακόμα προγραμματιστεί αλλά αναμένονται τον Απρίλιο ή τον Μάιο, φαίνεται να λαμβάνουν την μορφή μιας δημόσιας εξέγερσης εναντίον του πολιτικού κατεστημένου στην Ελλάδα, το οποίο έχει στηρίξει τις πολιτικές λιτότητας ως αντάλλαγμα για την οικονομική στήριξη από την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Η Wall Street Journal υποστηρίζει επίσης ότι «το μισό εκλογικό σώμα σχεδιάζει να ψηφίσει ριζοσπαστικές ομάδες της αντιπολίτευσης», οι οποίες –όπως υπογραμμίζει- «κυμαίνονται από σοβιετικού τύπου κομμουνιστές έως νεοναζί», αναφέροντας μάλιστα και τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.
Η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει ακόμη ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλη πολιτική αστάθεια «υπονομεύοντας τη δυνατότητα στην Ελλάδα να θεσπίσει τις δραστικές περικοπές των δαπανών» και τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές της.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: