Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ποινική δίωξη για την απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή

Ποινική δίωξη για οργάνωση απόπειρας δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ασκήθηκε από την Εισαγγελία.
Την ποινική δίωξη, που είναι κατ΄ αγνώστων, άσκησε  ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ιωάννης Σακελάκος.
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της πολύμηνης έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Νίκος Ορνεράκης ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης........
προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».

Σπλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας του Εισαγγελέα, εξετάσθηκαν αξιωματικοί και διοικητές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και οι υπεύθυνοι  της ασφάλειας του πρώην πρωθυπουργού.


Ανάμεσα στις προπαρασκευαστικές ενέργειες, βάσει της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί, εντάσσονται και τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Η έρευνα ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη εγγράφου των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ, σύμφωνα με το οποίο, υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης.


Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονταν να υποστηρίζουν ότι είχαν διενεργήσει αντιπαρακολουθήσεις και είχαν εντοπίσει ομάδα 20 ατόμων, που παρακολουθούσαν, τον τότε πρωθυπουργό. Υποστηριζόταν μάλιστα στο έγγραφο ότι τα πρόσωπα αυτά ήταν μέλη ξένων μυστικών υπηρεσιών.
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/03/blog-post_1098.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: