Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Βίλες στο κύμα με... συνταγή ΙΚΑ

Μοντέρνα κάγκελα και στέγαστρα, τέντες νέας τεχνολογίας και απίστευτη χλιδή, κατασκευή που δεν παραπέμπει σε υπάλληλο του ΙΚΑ.  Στο φως και ένα τρίτο μέγαρο στη Δροσιά της Εύβοιας, το οποίο ανήκει στην 68χρονη Χριστίνα Σουρίδη και είναι το εντυπωσια­κότε­ρο κτίσμα της περιοχής με πέντε ορόφους, κάμερες, φωτισμούς με φωτοκύτταρο, πισίνα και εξωτερικό γυάλινο ασανσέρ.

Μοντέρνα κάγκελα και στέγαστρα, τέντες νέας τεχνολογίας και απίστευτη χλιδή, κατασκευή που δεν παραπέμπει σε υπάλληλο του ΙΚΑ.....
Βίλα με θέα όλον τον Ευβοϊκό, πισίνα με θαλασσινό νερό και εξωτερικό ασανσέρ που οδηγεί και στα πέντε επίπεδα της μονοκατοικίας...
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την άγνωστη... χλιδή των μελών της μαφίας του ΙΚΑ Καλλιθέας. Με... συνταγή ΙΚΑ, η θηλυκή συμμορία, που δρούσε για παραπάνω από οχτώ χρόνια, κατασκεύαζε παλάτια στην υγειά των... ασφαλισμένων.
Το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει μία ακόμη πολυτελή κατοικία που ανήκει σε τρίτη υπάλληλο του κυκλώματος. Πρόκειται για την εξοχική κατοικία της 68χρονης Χριστίνας Σουρίδη, που την περασμένη εβδομάδα είχε συλληφθεί στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη.
Η Χριστίνα Σουρίδη γεννήθηκε το 1944 στη Στυλίδα Φθιώτιδας. Εγινε υπάλληλος του ΙΚΑ στις «χρυσές εποχές» του, με αποτέλεσμα να δικτυωθεί γρήγορα. Οι πληροφορίες λένε πως ξεκίνησε από πολύ χαμηλά, αλλά με τον τρόπο της και τις «σωστές» γνωριμίες ανελίχθη γρήγορα στην ιεραρχία του ιδρύματος. Από τη θέση της ταμία του ΙΚΑ Καλλιθέας μπορούσε να λαμβάνει τα επιδόματα και τις παροχές που με πλαστά έγγραφα και παραστατικά τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος ενέκριναν.
«Αγρυπνος φρουρός» ο ειδικός φωτισμός που λειτουργεί με φωτοκύτταρο.
«Αγρυπνος φρουρός» ο ειδικός φωτισμός που λειτουργεί με φωτοκύτταρο.
Η πολυτέλεια αυτής της τρίτης βίλας, που αποκαλύπτεται, κόβει την ανάσα. Χτισμένη σε έναν λόφο στο σημείο Σκάλωμα Δροσιάς στην Εύβοια, η πολυεπίπεδη κατασκευή αποτελεί το εντυπωσιακότερο κτίσμα της περιοχής... Με κάμερες, φωτισμούς με φωτοκύτταρο, πισίνα, ακόμη και εξωτερικό γυάλινο ασανσέρ, το πολυτελέστατο κτίσμα δεν... παραπέμπει σε σπίτι υπαλλήλου του ΙΚΑ. Η απίστευτη χλιδή, αλλά και το γεγονός ότι χρειάστηκε να «φαγωθεί» το βουνό για να χτιστεί μαρτυρούν πως έχουν ξοδευτεί πολλές χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή της χρώματος ροζ βίλας...
Συστήματα ασφαλείας
Δεκάδες σκαλιά που ξεκινούν αριστερά και δεξιά από την είσοδο οδηγούν στο τελευταίο επίπεδο του σπιτιού. Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, μοντέρνα κάγκελα τύπου ίνοξ και στέγαστρα, τέντες νέας τεχνολογίας, ειδικό φωτισμό που λειτουργεί με φωτοκύτταρο, ενώ τα έπιπλα στον εξωτερικό χώρο είναι μεγάλης αξίας.
Στο πίσω μέρος της εξοχικής κατοικίας, που εκτείνεται σε τουλάχιστον πέντε ορόφους, βρίσκεται το επιβλητικό μαύρο ασανσέρ
Στο πίσω μέρος της εξοχικής κατοικίας, που εκτείνεται σε τουλάχιστον πέντε ορόφους, βρίσκεται το επιβλητικό μαύρο ασανσέρ
Το επιβλητικό μαύρο ασανσέρ βρίσκεται στο πίσω μέρος της εξοχικής κατοικίας που διαθέτει τουλάχιστον πέντε ορόφους. Εκεί έχει διαμορφωθεί και μια αυλή με γκαζόν και μπάρμπεκιου. Δίπλα βρίσκεται ένα ακριβώς ίδιο κτίσμα που ανήκει σε επιχειρηματία της περιοχής.
Ηταν άγνωστη
Κανείς στο Σκάλωμα Δροσιάς Εύβοιας δεν γνωρίζει την ιδιοκτήτρια της βίλας, αφού η ίδια φαίνεται πως ήθελε να περνάει απαρατήρητη. Το σπίτι απολαμβάνουν τα παιδιά της, στα οποία -σύμφωνα και με τη δικογραφία- είχε εκδώσει χιλιάδες ευρώ από το ΙΚΑ. Ισως έτσι εξηγείται ότι το σπίτι δεν έχει ακόμη δεσμευτεί από την αρμόδια Αρχή Καταπολέ­μησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες
Ενα βουνό «φαγώθηκε» για να χτιστεί η ροζ βίλα της υπαλλήλου του ΙΚΑ στο Σκάλωμα Δροσιάς στην Εύβοια.
Ενα βουνό «φαγώθηκε» για να χτιστεί η ροζ βίλα της υπαλλήλου του ΙΚΑ στο Σκάλωμα Δροσιάς στην Εύβοια.
Θηλυκή συμμορία της Καλλιθέας
Χαμηλό το προφί, πλούσια η ζωή
Η δράση της θηλυκής συμμορίας που λυμαινόταν τις παροχές του ΙΚΑ είναι εμφανής στις πολυτελείς κατοικίες που είχε χτίσει... Αν και στην εργασία τους κρατούσαν χαμηλό προφίλ, στην προσωπική τους ζωή διήγαν πλούσιο βίο, που σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να αποδοθεί στον μισθό που λάμβαναν από το ασφαλιστικό Ταμείο.
Τόσο το εξοχικό της Ελένης Μπουραζάνη στον Βαρνάβα Αττικής όσο και της Χριστίνας Πατεράκη στο Λαγονήσι «σκανδαλίζουν» για τη χλιδή τους. Πισίνες πολλών μέτρων, ντιζαϊνάτα κτίσματα και όλες τις ανέσεις διαπίστωσε ο φακός του «Εθνους της Κυριακής» στις δύο μονοκατοικίες.
Το εξοχικό της Χριστίνας Πατεράκη στο Λαγονήσι
Το εξοχικό της Χριστίνας Πατεράκη στο Λαγονήσι
Στον Βαρνάβα, η βίλα των εκατοντάδων τετραγωνικών διαθέτει πισίνα, τεράστιους κήπους, ακόμη και εκκλησάκι. Στην πετρόχτιστη κατοικία, πέρα από την πισίνα και την ίδια την κατασκευή, ξεχωρίζουν οι χώροι υποδοχής επισκεπτών, το μπάρμπεκιου και τα τροπικά φυτά.
Οπως αναφέρουν οι γείτονες, το ακίνητο είχε αγοραστεί σε κακή κατάσταση, αλλά ανακαινίστηκε από την υψηλόβαθμη υπάλληλο του ΙΚΑ.
Εξαφάνισαν τα πειστήρια
Στο Λαγονήσι, η πολυτελής βίλα της Χριστίνας Πατεράκη φαίνεται ότι είναι από... χέρι αρχιτέκτονα. Πολυεπίπεδη κατασκευή, πισίνα που κρύβεται από τα αδιάκριτα βλέμματα, μπάρμπεκιου προστατευμένο από τον καιρό.
Το εξοχικό της Ελένης Μπουραζάνη στον Βαρνάβα Αττικής
Το εξοχικό της Ελένης Μπουραζάνη στον Βαρνάβα Αττικής
Το κτίσμα της Χριστίνας Σουρίδη στη Δροσιά Ευβοίας ξεπερνάει τις δύο προηγούμενες σε χλιδή. Το μεγαθήριο, που επίσης φέρει αρχιτεκτονική υπογραφή, ξεχωρίζει από όλα τα σπίτια της περιοχής...
Είναι τα μόνα απτά «δείγματα» της δράσης της θηλυκής συμμορίας που έχουν απομείνει. Γιατί, κατά τα άλλα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπαλλήλων φαινόταν κατά τη σύλληψή τους να υπάρχουν απλώς... μικροποσά. Μέρος της πρακτικής τους ήταν να... μοιράζουν τα ποσά σε συγγενείς, γνωστούς και φίλους, για να μην τις συνδέσουν με τον πλούτο.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι γυναίκες να είχαν καταλάβει ότι γίνεται έλεγχος σε βάρος τους και να τα... εξαφάνισαν. Αλλωστε, από το μήνυμα που η μία από αυτές είχε στείλει σε κουμπάρο της φαινόταν ότι κάτι είχε αντιληφθεί...
ΜΑΤΙΝΑ ΔΕΜΕΛΗ - ΜΑΡΙΑΣ ΨΑΡΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: