Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Διακίνηση ναρκωτικών μεταξύ μαθητών σε σχολείο του Πολυγύρου!

Διακίνηση ναρκωτικών μεταξύ μαθητών (!) αποκαλύφθηκε ότι γινόταν μέσα σε ένα σχολικό συγκρότημα στην περιοχή του Πολυγύρου στην Χαλκιδική, με «βαποράκι» έναν ανήλικο η σύλληψη του οποίου οδήγησε στην εξάρθρωση τετραμελούς σπείρας!

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας συνέλαβαν έναν από τους μαθητές του σχολείου με μικροποσότητα ινδικής κάνναβης. Εκείνος αποκάλυψε ότι είχε αγοράσει τα ....
ναρκωτικά στο προαύλιο του σχολείου από έναν συμμαθητή του, που και αυτός συνελήφθη λίγο αργότερα. Το «βαποράκι» οδήγησε τους αστυνομικούς σε τέσσερις άνδρες ηλικίας από 19 ως 26 χρόνων, οι οποίοι του προμήθευαν τα ναρκωτικά που διακινούσε στους ανήλικους μαθητές.

Οι δράστες εντοπίστηκαν στα σπίτια τους σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής, όπου κατασχέθηκαν συνολικά 247,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια σιδερογροθιά, ένα στιλέτο τύπου «πεταλούδα» και 540 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ στο σχολείο ξεκίνησε έρευνα για να εξακριβωθεί πόσοι μαθητές προμηθεύονταν χασίς από τον συμμαθητή τους!

*** Επί ένα μήνα είχε τεθεί υπό παρακολούθηση ένας 30χρονος Αλβανός για τον οποίο η Δίωξης Ναρκωτικών είχε πληροφορίες ότι διακινούσε ηρωίνη στο Βόλο και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Όταν οι αστυνομικοί βεβαιώθηκαν, έστησαν μπλόκο και σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητό του, μέσα στο οποίο βρήκαν τρεις νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 28,9 γραμμαρίων, τέσσερα κινητά και 758 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα που έγινε στο σπίτι του αλλοδαπού, όπου κατασχέθηκαν άλλες δυο συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 359 γραμμαρίων και δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές. Ο 30χρονος εργάζονταν ως ιδιωτικός υπάλληλος στο Βόλο αν και βρισκόταν παράνομα στη χώρα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: