Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Αύριο ανακοινώνεται ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας

Το πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών, αλλά και οι νομοθετικές εκκρεμότητες της κυβέρνησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά.
Αναφορικά με το πρόσωπο του... νέου «τσάρου» της Οικονομίας, ο πρωθυπουργός πρόκειται να καταλήξει σήμερα το βράδυ, αλλά εκμυστηρεύτηκε κάποιες σκέψης του στον κ. Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση του ονόματος θα γίνει αύριο το πρωί. Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί άμεσα, δηλαδή την Τετάρτη το μεσημέρι και ο νέος υπουργός θα αναλάβει τα καθήκοντά του χωρίς καθυστέρηση. Το προηγούμενο διάστημα ο κ. Παπαδήμος είχε συζητήσει το θέμα της αντικατάστασής του,  με τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είναι της άποψης να αναλάβει ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος, όπως έπραξε ο Ιταλός ομόλογός του κ. Μάριος Μόντι.
Σχετικά με το νομοθετικό έργο είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέσα στην εβδομάδα, κατά την οποία θα συζητηθούν νομοθετήματα που έχει αναλάβει να εγκρίνει το παρόν υπουργικό συμβούλιο. Οι εκκρεμότητες αφορούν κυρίως στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Μεταφορών. Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ενδεχόμενα να πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου, έτσι, μπαίνει στην τελική ευθεία του βίου της, τουλάχιστον μέχρι τις εθνικές εκλογές. Όπως τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού η προεκλογική περίοδος δεν θα πρέπει να ταράξει την πορεία του οικονομικού προγράμματος προς την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχο. Γι’ αυτό ο κ. Παπαδήμος πρόκειται να είναι εξαιρετικά προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, καθώς δεν επιθυμεί να εμπλακεί στις διαμάχες των κομμάτων εν όψει εκλογών. 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: