Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Φρικιαστικό έγκλημα- Νεοναζί βασάνισαν μέχρι θανάτου ομοφυλόφιλο

Σοκ έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο η άγρια δολοφονία 25χρονου ομοφυλόφιλου στη Χιλή, από νεοναζί. Ο Ντανιέλ Σαμούντο ξυλοκοπήθηκε άγρια και βασανίστηκε. Δέχθηκε την χωρίς έλεος επίθεση ομάδας νεοναζί στις 3 Μαρτίου και υπέκυψε τελικά στα τραύματά του 25 ημέρες αργότερα. Η οικογένειά του έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τον νεαρό να έχει δεχθεί σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι, να έχει εγκαύματα από τσιγάρα, ενώ οι βασανιστές του...(δείτε το video)
έχουν χαράξει στο σώμα του ναζιστικά σύμβολα και συνθήματα. 
 
Τη θέσπιση νόμου που θα επισύρει βαρύτερες ποινές για εγκλήματα μίσους με υπόβαθρο τη σεξουαλική ταυτότητα ζητά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από την κυβέρνηση της Χιλής, μετά το θάνατο ενός 24χρονου ομοφυλόφιλου που ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε από τέσσερις νεοναζί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το έγκλημα αυτό έρχεται την ώρα που αρχίζει να προωθείται το θέμα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στη χώρα.
 
Ο πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα παρουσίασε το 2011 νομοσχέδιο περί οικογένειας, το οποίο καταλήγει με την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Όμως το νομοσχέδιο αυτό καθυστερεί να εξεταστεί στο Κοινοβούλιο. Η φρικτή και άνανδρη δολοφονία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΟΗΕ.
 
Ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας Ρούπερτ Κόλβιλ δήλωσε για το θέμα: «Εκφράζουμε τη λύπη μας γι' αυτήν την εγκληματική πράξη βίας, η οποία στέρησε τη ζωή από αυτόν τον νεαρό άνδρα και καλούμε το Χιλιανό Κογκρέσο να ψηφίσει νόμο κατά των διακρίσεων, κυρίως όταν αυτές στηρίζονται στις σεξουαλικές προτιμήσεις.
 
Καλούμε επίσης τη Χιλή να προωθήσει νόμο για τα εγκλήματα μίσους που θα προβλέπει ότι το μίσος που έχει πολλά κίνητρα, μεταξύ των οποίων οι σεξουαλικές προτιμήσεις και η σεξουαλική ταυτότητα, θα συνιστά έναν επιβαρυντικό παράγοντα ενώπιον της Δικαιοσύνης».
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: