Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Aνατριχιαστική υπόθεση παιδοφιλίας

Την απεχθέστερη διάσταση της ανθρώπινης φύσης αντίκρισαν οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης με το κωδικό όνομα «EGMA».
Εννέα χρήστες-διακινητές σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού, μεταξύ των οποίων ο γνωστός ιατρός Χ. Λ., κάτοικος Καστοριάς, αποτελούσαν το σκληρό κύκλωμα το οποίο -κατηγορείται ότι- διακίνησε...
140.000 αρχεία που περιείχαν σεξουαλικούς βασανισμούς βρεφών, ηλικίας από οκτώ μέχρι 18 μηνών, από ζώα και συγκεκριμένα σκυλιά!
Απέχθεια
Η φωνή από την άλλη γραμμή της τηλεφωνικής σύνδεσης ακούγεται «κουρασμένη» και προβληματισμένη. «Δεν έχουμε συμμετάσχει σε πιο ανατριχιαστική επιχείρηση» λέει στη zougla.gr.
Η αφήγησή του σοκάρει. Αφήνει να εννοηθεί ότι πλέον οι παιδόφιλοι έχουν «βαρεθεί» στο θέαμα των νεαρών παιδιών, ηλικίας 12 και 15 ετών, και έχουν αρχίσει να αναζητούν όλο και νεότερα θύματα και ιδιαίτερα βρέφη. Παιδικά σώματα τα οποία βιάζονται από ενήλικες ή από ζώα, όπως συνέβαινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Οι διακινητές, ως συνήθως, άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας, προερχόμενοι από όλα τα κοινωνικά στρώματα: επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων, άνεργοι. Ανάμεσά τους και ο «μεγαλογιατρός» Χ. Λ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, ο συγκεκριμένος άνθρωπος παραδέχθηκε -ενώπιον εισαγγελέα-  ότι είχε «κατεβάσει» ψηφιακά αρχεία με πορνογραφικό περιεχόμενο αλλά τα διέγραψε, γι' αυτό και απέφυγε τη σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Μάλιστα, η Interpol σχημάτισε και σχετικό πόρισμα, στο οποίο αναφέρεται ότι πράγματι είχε γίνει download αρχείων τέτοιου τύπου. 
«Ο εντοπισμός»
Η επιτυχημένη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες, με τους άνδρες της Υπηρεσίας να σαρώνουν συνεχώς ακόμη και τις πιο σκοτεινές «γωνιές» του Διαδικτύου, αναζητώντας ίχνη παιδόφιλων.
Με το πέρας της ψηφιακής έρευνας, οι αστυνομικοί εντόπισαν 26 ηλεκτρονικά ίχνη πολιτών, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας το διαδικτυακό πρόγραμμα διαμοιρασμού (peer to peer) «e DONKEY 2000», μοίραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Ο εντοπισμός των φυσικών προσώπων δεν ήταν δύσκολη υπόθεση. Από την ψηφιακή ανάλυση ταυτοποιήθηκαν εννέα χρήστες, οι οποίοι προέρχονταν από την Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, το Μοσχάτο, τη Ραφήνα, την Πάτρα και την Καστοριά, όπου διέμενε ο Χ.Λ..  
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου τέσσερις από τους εννέα, μια και οι υπόλοιποι πέντε είχαν προβεί, λίγες ημέρες πριν, στη διαγραφή των επίμαχων ψηφιακών αρχείων.
Κίνηση που δεν ήταν όμως ικανή να κρύψει τις «σκοτεινές» επιθυμίες και δραστηριότητές τους από τους άρτια καταρτισμένους αστυνομικούς της Δίωξης, οι οποίοι, έπειτα από την επεξεργασία των σκληρών δίσκων, πρόκειται να τα επαναφέρουν.  
Μεταξύ άλλων βρέθηκαν 51 σκληροί δίσκοι, δύο φορητοί υπολογιστές και 298.398 ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας που απεικόνιζαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό. Τα 140.000 από αυτά έδειχναν άγουρα κορμάκια βρεφών να κακοποιούνται από ζώα.
Ποιοι εμπλέκονται
Και σε αυτή την περίπτωση, οι διακινητές ήταν άνθρωποι της «διπλανής» πόρτας, υπεράνω πάσης υποψίας. Μερικοί από αυτούς, μάλιστα, αποτελούσαν -σύμφωνα με πληροφορίες- και ιδιαίτερα σημαίνοντα πρόσωπα της κοινωνίας της περιοχής που ζούσαν.
Εκτός από τον μεγαλογιατρό, οι πληροφορίες «κάνουν λόγο» για έναν επιχειρηματία και για έναν πρώην υπάλληλο μεγάλου οίκου μόδας, οι οποίοι, πέρα από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, αρέσκονταν στη θέα κακοποιημένων βρεφών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι οι Αλέξανδρος Θωμάς, Ευάγγελος Νικολής, Δημήτρης Ζωγράφου και Γεώργιος Βραχάτης, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον 25ο και 21ο ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, 20 Μαρτίου, στις 10.00 το πρωί.
«Είμαστε άρρωστοι»
Κυνική ήταν η ομολογία των συλληφθέντων, οι οποίοι παραδέχθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση και αιτιολόγησαν (;) τις πράξεις τους ισχυριζόμενοι ότι είναι «άρρωστοι».
«Το παραδέχθηκαν και είπαν ότι δεν μπορούν χωρίς αυτά και ότι είναι άρρωστοι» ήταν τα τελευταία λόγια του συνομιλητή στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: