Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Συστράτευση τουλάχιστον 10 διαγραφέντων της ΝΔ με τον Καμμένο...

Νέα δεδομένα στο χώρο της κεντροδεξιάς, αναμένεται να δημιουργήσει εντός των επομένων εικοσιτετραώρων η ένταξη των περισσοτέρων διαγραφέντων βουλευτών από τη Ν.Δ. στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και η συμπόρευσή τους σε μια αντιμνημονιακή πορεία με τον κ. Π. Καμμένο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός απρόοπτου όπως προανήγγειλε και... «Το Βήμα» της περασμένης Κυριακής, την Τετάρτη, θα δημιουργηθεί μια νέα αντιμνημονιακή Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θα πιέσει έντονα τη Ν.Δ.
Σε αυτή την Κ.Ο. θα συμμετάσχουν τουλάχιστον δέκα βουλευτές από όσους διέγραψε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, ώστε το κόμμα «Ανεξάρτητοι Ελληνες» που ίδρυσε ο κ. Καμμένος, να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η νέα Κ.Ο. που αναμένεται να συγκροτηθεί, θα πληροί μάλιστα και τις προϋποθέσεις του κανονισμού της Βουλής καθώς θα ξεπερνά τους 10 βουλευτές και θα επωφεληθεί απ' όλα τα δικαιώματα του κανονισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει πρόεδρο κοινοβουλευτικής ομάδας και όλα τα προνόμια που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν αυτή τη στιγμή ούτε ο κ. Φ. Κουβέλης για την Δημοκρατική Αριστερά, ούτε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη για τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Η προοπτική ενδεχόμενης επιστροφής των 16 βουλευτών στη ΝΔ δεν υπάρχει πλέον και είναι χαρακτηριστική η επισήμανση της ηγεσίας του κόμματος, ότι δεν θα περιληφθούν στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια οι διαγραμμένοι βουλευτές που δεν ψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους, αλλά και πρόσωπα τα οποία περιοδεύουν σε νομούς και λένε ότι είναι κατά του μνημονίου.

Στον αντίποδα, η Ν.Δ. ετοιμάζεται να ανακοινώσει την επανένταξη των πέντε από τους 21 διαγραφέντες, που είχαν ψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο και οι οποίοι είναι, οι κκ. Εμμ. Κεφαλογιάννης, Αν. Καρυπίδης, Θ. Λεονταρίδης, Ζ. Τζηκαλάγιας και Αλ. Δερμεντζόπουλος, ενώ έως την προσεχή Πέμπτη καταθέτουν αίτηση όσοι ενδιαφέρονται να είναι στις εκλογικές λίστες.



Εκτός Ν.Δ. θα παραμείνουν οι βουλευτές, που επέμειναν στην καταψήφιση και των εφαρμοστικών νόμων ή απείχαν από τις ψηφοφορίες. Η «κόκκινη» κάρτα ισχύει για τους, κκ. Μ. Τζίμα, Σπ. Γαληνό, Δ. Σταμάτη, Γ. Βλάχο, Κ. Γκιουλέκα, Κ. Παπασιώζο, Μιχ. Γιαννάκη, Κ. Μαρκόπουλο, Χρ. Ζώη, Γ. Καρασμάνη και Γ. Βαγιωνά, αλλά και τις κυρίες, Μαρία Τσαρουχά- Κόλια, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Μίκα Ιατρίδη.

Ήδη στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» έχουν ενταχθεί, η κυρία Έλενα Κουντουρά (ήταν μαζί με τον κ. Καμμένο στο Δίστομο την Κυριακή, όπου και παρουσιάστηκε και επίσημα η διακήρυξη του νέου κόμματος) και ο κ. Π. Μελάς.

Με βάση πληροφορίες που έχει «Το Βήμα» στη διάθεσή του, στο νέο αντιμνημονιακό κόμμα θα ενταχθεί σίγουρα, ο κ. Μαρκόπουλος, που θα είναι και υποψήφιος, αλλά και θα περιοδεύσει σε όλη την επικράτεια για να ενισχύσει, το μήνυμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Οι κκ. Καμμένος και Μαρκόπουλος είχαν τρίωρη συνάντηση το μεσημέρι της Δευτέρας και συζήτησαν για πολλά θέματα που αφορούν την οργάνωση του νέου κόμματος.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο κόμμα αναμένεται να διαδραματίσει ο βουλευτής Λάρισας κ. Ζώης που διατηρεί πολυετή φιλία με τον κ. Καμμένο, έχει οικοδομήσει μετριοπαθές προφίλ και θεωρείται ένα πρόσωπο που μπορεί να προσελκύσει ψηφοφόρους.

Δεδομένη θεωρείται και η προσχώρηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Σταμάτη (κουμπάρος του κ. Σαμαρά), που λέει σε όλους τους τόνους πως θα βρίσκεται στην επόμενη Βουλή με αντιμνημονιακό κόμμα.
«Έχουμε ή όχι το δικαίωμα να αποκλείσουμε βουλευτή που μέχρι σήμερα είναι έντιμος, που ψήφισε "όχι" σε όλα, κόντρα στο σύστημα και διεγράφη και θέλει να αγωνιστεί ισότιμα μ' εμάς; Έχουμε ή όχι την υποχρέωση να καλέσουμε σε κοινό αγώνα όσους μέχρι σήμερα αγωνίστηκαν κατά της παράδοσης της χώρας […] και θέλουν να συστρατευτούν σαν απλοί στρατιώτες μαζί απ' όποιον ιδεολογικό χώρο και αν ανήκαν στο παρελθόν;» είχε γράψει πρόσφατα ο κ. Καμμένος στο Facebook, αποτυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο και τις διεργασίες που είναι σε πλήρη εξέλιξη στο παρασκήνιο.
Παράλληλα, υπάρχει κινητικότητα από πρώην βουλευτές προκειμένου να ενταχθούν στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ενώ έχει αρχίσει και γίνεται κινητοποίηση και στην «γαλάζια» κομματική βάση από στελέχη που πρόσφατα διαγράφηκαν από τη Ν.Δ. όπως τους αντιμνημονιακούς κκ. Ι. Μανώλη (είναι ήδη σε επαφή με πολλά συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ ανά την Ελλάδα), Γ. Αναγνωστάκο (από τα πιο γνωστά στελέχη της «λαϊκής δεξιάς με μακρά πορεία δεκαετιών από τη νεολαία της ΝΔ) και Π. Τζώρτζη, που ήταν από τους ένθερμους υποστηρικτές του κ. Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές το 2009...

BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: