Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ζυμώσεις για αλλαγές στην κυβέρνηση με φόντο τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ


 
Το ενδεχόμενο να βρίσκεται επί θύραις ένας ανασχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου, με φόντο τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες έντονη πίεση από... το Μέγαρο Μαξίμου να δεχθεί να μετακινηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή και δοκιμασμένη λύση στο ευαίσθητο υπουργείο.


Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το protothema.gr ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού επισημαίνοντας ότι εφ' όσον του το ζητήσει ο Λουκάς Παπαδήμος θα πάει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης διέψευσε το σενάριο που είδε το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.


Ο ίδιος χαρακτήρισε ως "σστειότητες" τις πληροφορίες περί συνεννόησης της ΝΔ με το Μέγαρο Μαξίμου για αντικατάσταση υπουργών και τοποθέσηση κι άλλων στελεχών του κόμματος στην κυβέρνηση.


Απαντώντας σε ερώτηση του prototηema gr ο κ. Μιχελάκης ήταν κατηγορηματικός: "Δεν υπάρχει καμία διαβούλευση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Μαξίμου, για την αντικατάσταση υπουργών και την τοποθέτηση στελεχών του κόμματός μας στο σημερινό υπουργικό σχήμα. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να διαθέσει στην κυβέρνηση άλλα στελέχη της".


Σε ό,τι αφορά τις όποιες αντικαταστάσεις απαιτούνται η ΝΔ θεωρεί ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα του Πρωθυπουργού να ορίζει τους υπουργούς της κυβέρνησης του.


Όλα αυτά καθώς είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια, σύμφωνα με τα οποία, σε περίπτωση που ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετακινηθεί στο υπ. Προστασίας του Πολίτη, θα αντικατασταθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης από τον κ. Κωστή Χατζηδάκη.


"Δεν ξέρω τίποτα, δεν μου έχουν πει τίποτα, δεν έχουν συζητήσει κάτι με μένα", είπε στο protothema.gr ο κ. Χατζηδάκης κληθείς να επιβεβαιώσει αν πρόκειται να διοριστεί υπουργός Ανάπτυξης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας υπήρξε συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επίσης θα διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με τον πρωθυπουργό, ενώ είναι προφανές πως, εφόσον μετακινηθεί ο κ. Χρυσοχοΐδης, θα πρέπει να υπάρξει και τοποθέτηση υπουργού στο χαρτοφυλάκιο της Ανάπτυξης.


Επισήμως, το αντικείμενο της συνάντησης Παπαδήμου - Βενιζέλου, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, ήταν η πορεία του PSI, το δεύτερο μνημόνιο και η νέα δανειακή σύμβαση.
protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: