Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Με πλαστά πτυχία έγιναν οι προσλήψεις στην Πυροσβεστική

Ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις, πλαστά πιστοποιητικά σπουδών και διπλώματα οδήγησης- μαϊμού κατέθεσαν υποψήφιοι στον διαγωνισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να βρουν μια θέση στο δημόσιο.

Από τους 4.000 πυροσβέστες, περισσότεροι από 600 εκτιμάται ότι βρέθηκαν παράτυπα... στις λίστες. Ήδη, 150 που είχαν προσληφθεί, έχουν πλέον αποταχθεί.


Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2011, όταν προκηρύχθηκε ο πολυαναμενόμενος διαγωνισμός. Η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής και οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 27.000 εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούσαν υποψηφίους με πολλά προσόντα.


Και ενώ ο διαγωνισμός έγινε με αντικειμενικά κριτήρια και για πρώτη φορά με την συμμετοχή εκπροσώπου του ΑΣΕΠ στην Κεντρική Επιτροπή, στην πορεία αποδείχθηκε πως πολλοί διέθεταν… φαινομενικά κριτήρια.


Το βασικότερο πρόβλημα που εντοπίζεται στα δικαιολογητικά είναι πώς οι υποψήφιοι –οι οποίοι τώρα είναι στους επιτυχόντες και διδάσκονται μαθήματα στην σχολή-  δήλωναν στρατιωτικές ικανότητες και πτυχία που δεν είχαν!


Για παράδειγμα οι οδηγίες του διαγωνισμού ανέφεραν ότι οι άνδρες πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την στρατιωτική τους θητεία με ικανότητα Ι1. Στην πραγματικότητα άτομα που απολύθηκαν με χαρτιά Ι2, Ι3, ακόμα και Ι5 προέβησαν σε αλλαγή!


Επίσης, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν κρούσματα πλαστογραφίας σε τίτλους σπουδών, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές να υποψιάζονται κύκλωμα, στο οποίο συμμετέχουν καθηγητές αλλά και υπάλληλοι του υπ. Παιδείας.


Η διασταύρωση των στοιχείων θα ολοκληρωθεί μετά το Πάσχα και δεν αποκλείεται να φύγουν και άλλοι από την σχολή, αν διαπιστωθούν παρατυπίες.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: