Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ξήλωσαν μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων με "πλοκάμια" σε όλη τη χώρα

Aνάμεσα στα ευρήματα και ένα εξαιρετικά σπάνιο νόμισμα της Αρχαίας Μακεδονίας που απεικονίζει από την μια πλευρά τον Μέγα Αλέξανδρο και από την άλλη έναν αετό, και υπολογίζεται πως ξεπερνά σε αξία τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Σαράντα άτομα έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί να εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αρχαίων αντικειμένων που δρούσε σε 13 τουλάχιστον νομούς, με "έδρα" την.... Κεντρική Μακεδονία.

Τα μέλη της πολυπληθούς εγκληματικής οργάνωσης "όργωναν" πολλές περιοχές ιδίως της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ψάχνοντας για αρχαία νομίσματα και αντικείμενα ενώ η σπείρα φαίνεται πως είχε συνεργούς σε  ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια.

Μετά από 4 μήνες παρακολούθησης οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να συλλάβουν 35 άτομα, (αγρότες, επειχειρηματίες, καταστηματάρχες) ενώ το πρωί, συνελήφθη στη Γερακαρού Θεσσαλονίκης ένας 65χρονος που θεωρείται ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος. Ο αριθμός των συλληφθέντων αυξάνεται συνεχώς.

Σε έρευνες που έχουν γίνει σε περισσότερα από 30 σπίτια έχει βρεθεί πλήθος όπλων, περίπου 5000 αρχαία νομίσματα, ανιχνευτές μετάλλων αλλά και βιβλία αρχαιοτήτων.

Ανάμεσα τους και ένα εξαιρετικά σπάνιο νόμισμα της Αρχαίας Μακεδονίας που απεικονίζει από την μια πλευρά τον Μέγα Αλέξανδρο και από την άλλη έναν αετό, εύρημα που υπολογίζεται πως ξεπερνά σε αξία τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Δέιτε το βίντεο του Alpha
 
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: