Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Στις 18/3 από την κομματική βάση η εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ


ΕΒΔΟΜΑΔΑ εξελίξεων αυτή που έρχεται για το ΠΑΣΟΚ, καθώς την προσεχή Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος και το Σάββατο θα συγκληθεί το Πολιτικό Συμβούλιο προκειμένου και επισήμως να κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος.

Παράλληλα μέσα στην εβδομάδα αναμένεται και.... η ανακοίνωση του πολιτικού φορέα της κ. Κατσέλη και του κ. Καστανίδη, ενώ παράλληλα, άλλοι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές (πρώην ΠΑΣΟΚ) αναμένεται να προσχωρήσουν στη Δημοκρατική Αριστερά του κ. Κουβέλη, αλλά ως αυτόνομοι . Ήδη χθες ο Χ. Καστανίδης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του προανήγγειλε τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα. Ενδιαφέρον έχει να δούμε εάν μέσα στην εβδομάδα θα εκδηλωθεί κίνηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από τον Γιάννη Ραγκούση.
«Κρίσιμη και καθοριστική για την πορεία της χώρας», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου αυτή την περίοδο για την Ελλάδα, καθώς μια σειρά αποφάσεων αντιμετωπίζουν την κρίση χρέους και ελλειμμάτων, ενώ παράλληλα διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη».
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ομόφωνα αποφασίστηκε η ανάδειξη της νέας ηγεσίας να γίνει στις 18 Μαρτίου από τη βάση. Επίσης βάσει του καταστατικού απαιτούνται 94 υπογραφές για κάθε υποψηφιότητα.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Μπεγλίτης κάλεσε όλους τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να πάνε και να ψηφίσουν μαζικά για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, ενώ δήλωσε ότι «δεν φοβόμαστε επεισόδια». Κατά τη συνεδρίαση δεν ετέθη θέμα για τον γραμματέα του κόμματος Μ. Καρχιμάκη, που είχε θέσει πρόσφατα η Σοφία Γιαννακά, ενώ ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ενημέρωσε για τις εξελίξεις που υπάρχουν όσο αφορά τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων.

Μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι τώρα είναι όλα στο χέρι μας για να βάλουμε τη χώρα σε σωστή πορεία και να μην αντιμετωπίσει ξανά παρόμοια κατάσταση. Ανέφερε ότι κατεβλήθη σκληρή προσπάθεια για να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. «Τώρα έχουμε χρέος να ανοίξουμε έναν ασφαλή δρόμο για το μέλλον, καθώς στην ΕΕ συζητούνται πλέον όλο και περισσότερο όσα είχαμε προτείνει, ακόμη και το δημοψήφισμα. Γίνεται αντιληπτό στη συντηρητική Ευρώπη ότι δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση με μέτρα λιτότητας». Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «προσωπικά με ενδιαφέρει η δημοσιονομική υπευθυνότητα και όχι η δημοσιονομική λιτότητα», δηλαδή να βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας, αλλά χρειαζόμαστε και μια ολοκληρωμένη πανευρωπαϊκή στρατηγική για την ανάπτυξη.
Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «παρά τις ενστάσεις και τις έντονες κριτικές, αποτελούμε τον κρισιμότερο παράγοντα των εξελίξεων. Το Κίνημά μας, η κυβέρνησή μας έπραξαν το εθνικά αναγκαίο. Πήραμε πάνω μας όλο το βάρος της σωτηρίας της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο ύπαρξης εάν δεν προασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον».

Μιλώντας για την συνδιάσκεψη του κόμματος το επόμενο Σαββατοκύριακο ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα αξιολογήσουμε την πορεία μας και θα διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ευθύνης για το μέλλον. Η ενότητά μας πρέπει να στηρίζεται σε γερές βάσεις. Όλοι θα πρέπει να εγγυηθούμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις του Κινήματός μας. Η προσπάθεια του καθενός μας, οι θεμιτές φιλοδοξίες του καθενός θα κριθούν στην κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: