Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Εγκρίθηκε η υπερθερμία ως θεραπεία του καρκίνου

Μια μέθοδος που είναι ευρέως διαδεδομένη διεθνώς, έγινε δεκτή ως ιατρική πράξη, από το ελληνικό Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας. Η υπερθερμία, μια μέθοδος θεραπείας του καρκίνου χωρίς παρενέργειες, εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας ελπίδες σε..
χιλιάδες ασθενείς που υποφέρουν από τη νόσο. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται ήδη στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα χρησιμοποιείται σε δύο ιδιωτικά νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη και το νοσοκομείο Αττικόν στην Αθήνα. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την έναρξη της εφαρμογής από τα νοσοκομεία, χρειάζεται πλέον η δημοσίευση στο ΦΕΚ, προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Το κόστος της προμήθειας του μηχανήματος υπερθερμίας κυμαίνεται από 150.000 έως 250.000 ευρώ, ενώ το κόστος της κάθε συνεδρίας έχει κοστολογηθεί στα 60 ευρώ για την επί πολλοίς εφαρμογή της και στα 120 ευρώ για την «εν τω βάθει» εφαρμογή. 
«Η περιοχική υπερθερμία έχει αντικαρκινική δράση καταστρέφοντας άμεσα τα καρκινικά κύτταρα του όγκου χωρίς να βλάπτονται τα πέριξ του καρκίνου υγιή κύτταρα και κυρίως χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά η άμυνα του οργανισμού. Με τη συστηματική υπερθερμία ανεβάζουμε για ώρες την θερμοκρασία του σώματος προκαλούμε δηλαδή τεχνητά πυρετό ο οποίος μπορεί να καταστρέψει όγκους και τις διάσπαρτες στο σώμα μικρό-μεταστάσεις. Η ολοσωματική υπερθερμία όμως εκτός από την άμεση καταστροφή των καρκινικών κυττάρων προκαλεί και αύξηση της άμυνας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου, μέσω διέργεσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος . Έτσι υπάρχει ανοσοανταπόκριση εναντίον του όγκου, κάτι που βοηθά έμμεσα στην μείωση αυτού. Επίσης μπορεί να ανακουφίσει τους πόνους», εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο χειρουργός-ογκολόγος, Λάζαρος Δανιηλίδης
«Η υπερθερμία, σε συνδυασμό με την ακτινοθεραπεία ή και τη χημειοθεραπεία, ενισχύει την πλήρη ανταπόκριση του όγκου στη θεραπεία, καθώς και τον τοπικό έλεγχο της νόσου. Είναι μία μέθοδος χωρίς σοβαρές παρενέργειες» πρόσθεσε.
medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: