Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

«Γιώργο, ξεκαθάρισε τη θέση σου!»

  Να αναλάβει τις ευθύνες του κάλεσε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος, στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο, ζήτησε να γίνει μια γενική συζήτηση απόψε το βράδυ, χωρίς να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ο κ. Παπανδρέου στην πρωτολογία του ανέφερε πως θα αναλάβει τις ευθύνες του, χωρίς να συμπληρώσει κάτι περισσότερο. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος... δεν δέχτηκε ως οριστική την τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου.

Αφού ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα περί καθήκοντος, ο υπουργός Υγείας είπε: «Ποιο απ’ όλα τα καθήκοντά σας; Η εισήγησή σας δεν ξεκαθάρισε. Επικρατεί η ασάφεια, που δεν συμφέρει κανέναν».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος τόνισε, μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει χώρος για πολιτικές και μακροχρόνιες εσωκομματικές διαδικασίες. Ταυτοχρόνως, όμως, εμείς στο ΠΑΣΟΚ ξέρουμε πως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε προς τις βουλευτικές εκλογές, χωρίς να έχουμε δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να ασκήσουν το δικαίωμά τους -γιατί με πρωτοβουλία μας έχει αναγορευτεί σε δικαίωμα η ψήφος για την ανάδειξη του προέδρου μας, αν βέβαια ξεκινήσουν τέτοιες διαδικασίες, γιατί δεν είπατε λέξη γι' αυτό- να επιλέξουν το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».

»Μέσα από τις διαδικασίες : 1ον) πρέπει να συζητήσουμε με τους πολίτες για το τι έγινε τα 2,5 τελευταία χρόνια 2ον) να δούμε επακριβώς τις πολιτικές που θα μας εντάξουν μέσα στην κοινωνία των πολιτών και 3ον) πρέπει να δούμε συνολικά, πως ως Κίνημα θα βάλουμε τη σφραγίδα μας στη Νέα Ελληνική Ανόρθωση. Αλλιώς, θα το πληρώσουμε ως Κίνημα στην κάλπη. Οι πολίτες θα καταλάβουν τις κινήσεις μας ως απόπειρα να τους αποφύγουμε!!! Πώς, όμως, θα συνδυάσουμε και τους δύο στόχους; Από τη μία η χώρα να μην παρεμποδιστεί και από την άλλη να μη δημιουργήσουμε περαιτέρω ελλείμματα Δημοκρατίας στη σχέση μας με τους πολίτες; Η λύση είναι μία: λιτές και αδάπανες διαδικασίες για ανάδειξη προέδρου, προ των βουλευτικών εκλογών, τριήμερης διάρκειας».

»Δηλαδή καμμία περιοδεία, όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι είναι γνωστοί στον κόσμο και δεν χρειάζονται συστάσεις, χρήση του αδάπανου Διαδικτύου για την οργάνωση και διεξαγωγή του διαλόγου, οργάνωση των νομαρχιακών συνελεύσεων των Ν.Ο. δίχως την παρουσία των υποψηφίων, εμφάνιση στην T.V. μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες προ των εκλογών από τη βάση. Πιθανός χρόνος αυτού του τριημέρου ο Φεβρουάριος, ή όποτε άλλοτε θεωρηθεί σκοπιμότερο».

»ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΟΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. Η ενότητα των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ είναι η προϋπόθεση για να εκφραστούν και πάλι από εμάς οι πολίτες της Δημοκρατικής Παράταξης που αποτελούν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ο σημερινός Πρόεδρος του Κινήματος πρέπει να εγγυηθεί την πορεία προς την ανάδειξη του νέου Προέδρου, με τη διαδικασία που προανέφερα, και πρέπει να βοηθήσει στις επόμενες εκλογές και μετά από αυτές, ώστε να αποκλειστούν εκφυλιστικά φαινόμενα σε περίπτωση εκλογικής ήττας. Πάντως, σήμερα, και έως τώρα από την εισήγηση προκύπτει ασάφεια. Δυστυχώς, και πάλι ασάφεια. Είπατε πως θα πράξετε το καθήκον σας, ποιο, όμως, από όλα ; Η ασάφεια αυτή περιπλέκει τα πράγματα. Ποιος άραγε ωφελείται από αυτήν ; Κατά τη γνώμη μου κανένας». 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ήταν ξεκάθαρος, ζητώντας αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και οι κ.κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Μίχας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε την ολόθερμη στήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδημου, με στόχο την πλήρη υλοποίηση των αναληφθεισών δεσμεύσεων της χώρας.

Ακόμη, επισήμανε την ανάγκη παρουσίασης  από την πλευρά  του προέδρου και του Πολιτικού Συμβουλίου ενός οδικού χάρτη, που θα οδηγήσει το Κίνημα σε απολογισμό, ανασύνταξη και εκλογή ηγεσίας και οργάνων με προσήλωση στις καταστατικές διαδικασίες, πριν τις εθνικές εκλογές.

Τόνισε επίσης ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του ΠΑΣΟΚ ήταν και πρέπει να είναι διαρκής, με στόχο να δημιουργηθεί ισχυρή συμμαχία, για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη, στην οποία οι προοδευτικές δυνάμεις θα οικοδομήσουν τη Δικαιοσύνη, την ανάπτυξη και την αλληλεγγύη.

«Διανύουμε δύσκολες και ιστορικές στιγμές, που απαιτούν από όλους μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η χώρα εξακολουθεί να δίνει μάχη επιβίωσης. Στην κοινωνία εξακολουθεί να υπάρχει κλίμα μεγάλης αγωνίας και ανασφάλειας για το μέλλον. Και στο Κίνημα μας, καλούμαστε, αφού προχωρήσουμε σε έναν απολογισμό της διετούς προσπάθειάς μας για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας, να οργανωθούμε για τον εκλογικό αγώνα και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας» επισήμανε στην εισήγησή του ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: